Reţetă: Turtă dulce

1 66332 original jpg jpeg

Un desert perfect pentru vremea rece, pe care îl poţi servi alături de o ceaşcă de cafea sau ceai. Iată cum să prepari cea mai bună reţetă de turtă dulce.

Ingrediente necesare

200 g de miere

200 g făină

700 ml de lapte

Praf de scorţişoară

Piper

Pudră de ghimbir

Seminţe de anason

Coaja răzuită a unei portocale

1 lingură de bicarbonat

Iată cum se prepară

Amestecaţi făina cu mierea,laptele şi jumătate de lingură de scorţişoară,un vârf de cuţit de piper şi unul pudră de ghimbir,jumătate de lingură de seminţe de anason pisate,coajă de portocală şi bicarbonat. Frământaţi mult timp până se obţine un aluat omogen. Întindeţi compoziţia într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Puneţi-o în cuptorul încălzit la 180° C şi coaceţi aproximativ 45 de minute. Lăsaţi să se răcească puţin şi decupaţi în formele dorite. Presăraţi turtele cu zahăr pudră sau acoperiţi-le cu o glazură care se obţine amestecând zahărul pudră cu suc de lămâie.

Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa. 

0beb38a5fbfc8c24541a17cb76d28bed jpg jpeg