Reţeta zilei: Pandişpan cu piure de mere
În aproximativ o oră ai gata un desert delicios cu care sigur îi vei uimi pe cei dragi!
Ai nevoie de
Pentru blat:
• 3 ouă
• 4 linguri făină
• 4 linguri zahăr
• 4 linguri ulei • sare
Pentru piure:
• 1 kg mere făinoase
• 200 g zahăr
• 1 plic gelatină
• ½ linguriţă scorţişoară
Pentru jeleu:
• 4 mere
• 1 lămâie
• 1 plic gelatină
• 200 ml compot
Preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul. Încorporezi făina,apoi adaugi albuşul cu mişcări de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii,apoi îl laşi la răcit.
Pentru piure,cureţi merele,le dai prin răzătoarea mică şi le căleşti împreună cu zahărul şi cu scorţişoara până când scade zeama. Le laşi la răcit,le amesteci cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le pui peste blat. Nivelezi şi dai prăjitura la rece 2-3 ore.
Cureţi merele pentru jeleu,le feliezi şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Le aşezi peste piure şi torni deasupra compotul amestecat cu gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai din nou la rece peste noapte.
Sursă foto:Profimedia