Reţeta zilei: Tort cu cremă de vanilie şi pişcoturi

1 72092 original jpg jpeg

Crema de vanilie este o combinaţie câştigătoare în deserturile tale. Încearcă reţeta noastră, cu pişcoturi şi dulceaţă de vişine, şi vei vedea că nu te poţi abţine să nu ceri încă o porţie.

Ai nevoie de

6 gălbenuşuri

250 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

350 ml lapte

4 foi gelatină

500 g frişcă

12 pişcoturi

dulceaţă de vişine

Pentru ornat

fructe deshidratate,tăiate cubuleţe

dulceaţă de vişine,după gust

Preparare

Într-un vas încăpător,pui gălbenuşurile şi le freci 5 minute cu zahărul şi esenţa de vanilie. Torni laptele şi încorporezi pe baie de aburi,până când se îngroaşă compoziţia. Iei vasul de pe foc şi amesteci în continuare până când se mai răceşte,apoi adaugi gelatina,preparată conform indicaţiilor de pe pachet,şi frişca bătută. Omogenizezi toate ingredientele şi laşi la răcorit.

Torni o parte din crema de vanilie într-o formă rotundă sau într-una de guguluf. Ungi pişcoturile 2 câte 2 cu dulceaţă,după gust. Le aşezi şi torni restul de cremă peste ele. Dai la rece câteva ore. Înainte de servire,îl răstorni pe un platou şi îl decorezi,după imaginaţie,cu dulceaţă şi fructe deshidratate.

Foto:Profimedia