Reţete de gătit în familie: Chifle dulci umplute

1 76533 original jpg jpeg

 Plăcerea de a găti se deprinde din copilărie. Prepară această reţetă împreună cu cei mici!  

Dificultate mediePreparare 1 h1 TAVĂAi nevoie de:

Pentru aluat

20 g drojdie

1-2 linguri zahăr pudră

250 ml lapte cald

500 g făină

2 ouă

60 g unt

1 praf de sare

1 ou, pentru uns

500 ml lapte

300 g mac

150 g zahăr

2 linguri esenţă de vanilie

Freci drojdia cu puţin zahăr şi cu 1-2 linguri de lapte, apoi răstorni amestecul în făina cernută şi frămânţi aluatul. Înglobezi ouăle treptat, restul de lapte, zahărul rămas, untul şi sarea. La final, vei obţine un aluat elastic, pe care îl laşi la crescut 30 de minute.

Separat, pregăteşti umplutura astfel: fierbi laptele cu macul şi zahărul un sfert de oră. Strecori macul şi-l amesteci cu esenţa de vanilie.

Întinzi aluatul, îl rulezi şi tai bucăţi potrivite ca grosime. Din ele formezi bile pe care le aplatizezi cu palmele. Pe fiecare pui câte o linguriţă de umplutură şi o împătureşti.

Într-o tavă tapetată, aşezi chiflele, le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptor până se rumenesc.