Ruladă de cacao cu portocale
Este desertul ideal pentru zilele în care primeşti musafiri. Umplută cu cremă, delicioasa ruladă este pe placul tuturor.
Ai nevoie de -Pentru aluat:/ 3 ouă / 90 g zahăr / 75 g făină / 30 g cacao
Pentru umplutură:/ 1 portocală / 1 l smântână lichidă cu grăsime 42% / 3 linguri zahăr pudră
Pentru ornat:/ coajă de portocală / 100 ml apă / 50 g zahăr
Pasul 1
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu zahărul,apoi încorporezi gălbenuşurile şi adaugi făina şi cacaua în ploaie. Amesteci uşor.
Pasul 2
Pui compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Faci testul cu scobitoarea şi dai deoparte. Foloseşti cuţitul econom pentru a face fâşii subţiri din coaja portocalei.
Pasul 3
Pui 50 g de zahăr în apă şi adaugi fâşiile de coajă de portocală. Fierbi până obţii o peltea. Îndepărtezi restul de coajă şi pieliţa albă a portocalei. O tai felii. Separat,mixezi smântâna cu zahărul pudră,până obţii o frişcă groasă.
Pasul 4
Întinzi hârtie de copt şi aşezi blatul de cacao,pui frişcă,nivelezi,aşezi bucăţi de portocală şi rulezi cu ajutorul hârtiei. Cu un poş,ornezi cu frişcă rulada şi presari pelteaua de portocală,bine scursă.