Tort cu mac şi portocale
Spuneam zilele trecute că prăjiturile cu cremă de brânză sunt foarte apreciate şi des preparate. Acest tort cu mac şi portocale are un gusta rafinat şi deosebit, tocmai datorită acestei creme de brânză, fină şi aromată. Însoţeşte o felie din acest tort cu un pahar de vin sau cu un suc natural de fructe.
Tort cu mac şi portocale – Ingrediente (1 tort)
10 linguri unt
2 ½ căni zahăr pudră
1 lingură coajă de lămâie rasă
1 praf sare
1 linguriţă praf de copt
6 ouă
1/2 cană făină
1/4 cană seminţe de mac
1/4 cană stafide
Pentru cremă
500 g brânză de vaci
500 g frişcă
250 g zahăr
2 pliculeţe gelatină
1 lămâie
felii de la 2 portocale
Pentru ornat
feliile de la 1 portocală
fistic pisat