Tort cu mac şi portocale

1 68428 original jpg jpeg

Spuneam zilele trecute că prăjiturile cu cremă de brânză sunt foarte apreciate şi des preparate. Acest tort cu mac şi portocale are un gusta rafinat şi deosebit, tocmai datorită acestei creme de brânză, fină şi aromată. Însoţeşte o felie din acest tort cu un pahar de vin sau cu un suc natural de fructe.

Tort cu mac şi portocale – Ingrediente (1 tort)

10 linguri unt

2 ½ căni zahăr pudră

1 lingură coajă de lămâie rasă

1 praf sare

1 linguriţă praf de copt

6 ouă

1/2 cană făină

1/4 cană seminţe de mac

1/4 cană stafide

Pentru cremă

500 g brânză de vaci

500 g frişcă

250 g zahăr

2 pliculeţe gelatină

1 lămâie

felii de la 2 portocale

Pentru ornat    

feliile de la 1 portocală

fistic pisat