Un tort delicios pentru ocazii speciale

1 57601 original jpg jpeg

Poţi face ca orice eveniment, banal sau de mare importanţă în viaţă, să devină o ocazie specială. Şi pentru că orice sărbătoare, indiferent de felul ei, are nevoie de o masă festivă, încearcă această reţetă de tort pentru a marca momentul. Îţi promitem, nu vei regreta, este absolut delicios!

Pentru blat:

4 ouă mari / 2 căni făină / 1 linguriţă sorţişoară / 1 plic praf de copt / 1 cană zahăr brun / ½ cană ulei / 1 cană piure de dovleac copt / ½ cană lapte / 1 praf de sare

Pentru umplutură:

300 g zahăr / 250 ml lapte / 5 gălbenuşuri / 4 linguri făină / 1 pachet unt / 2 pliculeţe zahăr vanilat / 250 ml lapte rece / 100 g nucă pisată

Pentru crustă:

½ pachet unt / 100 g nuci zdrobite grosier / 200 g zahăr

 Cum se prepară  

Baţi bine ouăle cu zahărul până devin o spumă, adaugi piureul de dovleac copt, uleiul în fir subţire şi amesteci.

Combini făina cu praful de copt, scorţişoara şi praful de sare.

 Încorporezi în crema de ou, alternativ, amestecul de făină în ploaie şi laptele în fir subţire, amestecând continuu până când obţii un aluat omogen.

Împarţi aluatul în două şi coci în tăvi rotunde, tapetate, pentru aproximativ 40 de minute.

Scoţi blaturile, le laşi la răcit, apoi le tai, pe fiecare, în două.

Caramelizezi uşor zahărul. Ai grijă să nu se ardă. Torni laptele fierbinte şi amesteci până când se topeşte zahărul.

Separat, freci gălbenuşurile cu făina şi torni uşor, amestecând continuu, laptele rece. Torni acest amestec peste caramel şi fierbi la foc mic până capătă consistenţa smântânii. Laşi la răcit.

Separat, scoţi apa din unt şi, când caramelul este călduţ, încorporezi untul, nucile şi zahărul vanilat amestecând uşor. Laşi deoparte.

Pentru crustă, pui zahărul la topit şi, când s-a colorat, adaugi nucile, amesteci şi pui untul din care ai scos apa în prealabil. Amesteci şi, când s-a îngroşat, îl dai deoparte.

Pui pe un platou o felie de blat, întinzi cremă, pui cealaltă foaie şi procedezi aşa până termini toate ingredientele.

Decorezi tortul cu crusta de nuci. Serveşti rece.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg