Cum fierbi fasolea uscată în mod corect. Sfaturi pentru gospodine

cum fierbi fasolea uscată jpeg

Gătitul fasolelor boabe poate fi o probă de foc pentru gospodinele cu puţină experienţă în bucătărie. Aşadar, află cum fierbi fasolea uscată în mod corect.

Multe gospodine preferă să cumpere fasole fiartă conservată. Însă ciorbele sau alte preparate cu fasole nu vor mai fi la fel de gustoase ca atunci când le prepari în supa de la legume.

Pentru ca fiecare preparat să fie absolut delicios învaţă cum se fierbe corect fasolea.

Cum fierbi fasolea uscată - E bine să o pui la înmuiat

Cu o seară înainte de a prepara fasolea,pune-o într-un vas cu apă rece. Nu uita să o speli în câteva ape înainte. Dacă uiţi să o pui peste noapte,o poţi pune la înmuiat,înainte să o fierbi,în apă clocotită o oră. Schimbi apa şi pui din nou fasolea la fiert. Vei observa că timpul de gătire se va scurta considerabil.

Când vine vorba de cum fierbi fasolea uscată, e bine să ştii că dacă le pui peste noapte în apă,miezul boabelor de fasole se va înmuia,în timp ce coaja va rămâne în continuare tare şi din acest motiv nu se va mai desface atunci când apa clocoteşte. Un alt secret este să adaugi în apă o linguriţă de sare. De asemenea,nici cantitatea de apă folosită nu trebuie să fi în exces. Pentru fiecare 100 de grame de fasole boabe ai nevoie de 350 ml apă.

Nu da focul tare

Multe gospodine au impresia că dacă dau focul tare atunci fasolea va fierbe mult mai repede. Este cât se poate de greşit! Cu cât apa va clocoti mai tare cu atât vei avea mai multe boabe de fasole desfăcute. Fierbe la foc mic şi boabelevor rămâne întregi.

Cum fierbi fasolea uscată - Sare doar la sfârşit

Acest condiment poate fi folosit atunci când înmoi fasolea,nu şi când o fierbi. Sarea se adaugă doar când fasolea este fiartă. Sunt necesare trei linguriţe cu sare la doi litri de apă.