Friptură de vită în sos de vin
Prepară pentru cei dragi o delicioasă friptură de vită în sos de vin.
Ai nevoie de
Pentru friptură
1 kg antricot de vită,fără os
500 ml vin roşu
8 ciuperci
3 linguri pastă de tomate
sare
piper
cimbru
ardei copt
roşii cherry
Pentru chiftele
500 g cartofi
200 g brânză telemea
2 ouă
3 linguri făină
100 g spanac
sare
piper
Preparare
Tai carnea de vită felii nu foarte subţiri,le condimentezi cu sare,cimbru şi piper şi le pui în vinul roşu. Le ţii la frigider peste noapte,apoi le aşezi în tavă. Amesteci vinul,în care ai marinat carnea,cu pasta de tomate şi-l torni în tavă,apoi o acoperi cu o folie şi o dai la cuptor până când începe să se pătrundă carnea. Dai folia la o parte,pui ciupercile tocate şi laşi până când scade sosul din tavă.
Pentru chiftele,fierbi cartofii în coajă în apă cu sare. Îi scurgi,îi cureţi şi-i pasezi,apoi îi amesteci cu telemeaua rasă,ouăle,făina,sare,piper şi spanacul tocat. Formezi chiftele cu mâna umedă,le aşezi într-o tavă tapetată şi le coci la cuptor până când se rumenesc puţin. Serveşti friptura cu sos,chiftele,ardei şi roşii coapte.
Foto:Profimedia
Citeşte şi:Cea mai simplă reţetă de pui cu ciuperci şi bacon