Friptură de vită în sos de vin

1 61379 original jpg jpeg

Prepară pentru cei dragi o delicioasă friptură de vită în sos de vin.

Ai nevoie de

Pentru friptură

1 kg antricot de vită,fără os

500 ml vin roşu

8 ciuperci

3 linguri pastă de tomate

sare

piper

cimbru

ardei copt

roşii cherry

Pentru chiftele

500 g cartofi

200 g brânză telemea

2 ouă

3 linguri făină

100 g spanac

sare

piper

Preparare

Tai carnea de vită felii nu foarte subţiri,le condimentezi cu sare,cimbru şi piper şi le pui în vinul roşu. Le ţii la frigider peste noapte,apoi le aşezi în tavă. Amesteci vinul,în care ai marinat carnea,cu pasta de tomate şi-l torni în tavă,apoi o acoperi cu o folie şi o dai la cuptor până când începe să se pătrundă carnea. Dai folia la o parte,pui ciupercile tocate şi laşi până când scade sosul din tavă.

Pentru chiftele,fierbi cartofii în coajă în apă cu sare. Îi scurgi,îi cureţi şi-i pasezi,apoi îi amesteci cu telemeaua rasă,ouăle,făina,sare,piper şi spanacul tocat. Formezi chiftele cu mâna umedă,le aşezi într-o tavă tapetată şi le coci la cuptor până când se rumenesc puţin. Serveşti friptura cu sos,chiftele,ardei şi roşii coapte.

Foto:Profimedia

Citeşte şi:Cea mai simplă reţetă de pui cu ciuperci şi bacon

Salată de vinete cu sos de iaurt