Supă-cremă de dovlecel pentru zilele reci

1 66044 original jpg jpeg

Aceasta supă supă-cremă de dovlecel pentru zilele reci este o nouă reţetă care se prepară în bucătăriile restauratelor cu multe legume şi care are o nuanţă de verde minunat.

Dovlecelul,spanacul şi busuiocul sunt legume specifice acestei perioade şi în plus,sunt delicioase Prazul adaugă o aromă deosebită supei. Dacă nu îţi place gustul acestuia,îl poţi înlocui cu o ceapă albă mare,pe care o tai mărunt.

Reţeta supei-cremă de dovlecel,spanac şi busuiocIngrediente

-ulei de măsline

    

-2 legături de praz spălat şi feliat sau o ceapă albă

    

-3 căţei de usturoi,tocat mărunt

    

-3 dovlecei mijlocii,tocat cuburi

    

-1,5 litri de apă

    

-sare şi piper

   

-2-3  buchete de spanac

    

-1 buchet mediu de busuioc

Supă-cremă de dovlecel poate fi servita cu:

-câteva linguri de quinoa fiartă

   

-legume fierte,cum sunt conopida,broccoli aburit,năut,orez sau fasole albă

-ierburi proaspete,tocate mărunt

Mod de preparare

Într-o oală pune uleiul de măsline,nu prea mult. Adaugă prazul sau ceapa,tocată. Le laşi maxim 5 minute şi în acest timp amesteci în ele. Adaugă usturoiul şi mai lasa-le pe foc 30 de secunde.

Adaugi dovlecelul pe care îl cureţi de coajă şi îl tai cubuleţe,pui apa şi condimentezi cu sare şi piper. Pui oala pe foc ca să fiarbă toate legumele. Când vezi că au fiert,adaugi spanacul şi busuiocul,pe care le toci mărunt. Peste 2-3 minute iei oala de pe foc şi o dai la răcit pentru 5 minute.

Acum răstorni supa-crema cu dovlecel într-un vas înalt şi cu blenderul amesteci până compoziţia devine omogenă şi devine o cremă. Se serveşte într-un castron cu quinoa,legume fierte sau ierburi.

Credit foto:www.mindbodygreen.com