Supă de ceapă cu crutoane şi parmezan

1 68901 original jpg jpeg

Supa de ceapă este originară din Franţa şi este una dintre cele mai apreciate supe pentru savoarea şi simplitatea sa. Desigur, reţetele diferă de la bucătar la bucătar, în funcţie de regiune sau preferinţe. Iată mai jos o reţetă simplă pentru supa de ceapă, cu ajutorul căreia îţi poti surprinde familia sau invitaţii, fără să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente (4 porţii)

4 cepe galbene mari

1 păstârnac

1 morcov

1 lingură pastă de tomate

100 ml ulei de măsline

piper boabe

cimbru

sare

4 felii de pâine albă feliată

parmezan ras

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline. Morcovul şi păstârnacul se dau pe răzătoare şi se adaugă la ceapă.