Dieta cu linte: slăbeşti uşor 7 kilograme în 7 zile

dieta cu linte jpeg

A venit timpul să spui „adio“ dietelor restrictive şi să încerci un stil de viaţă sănătos pe bază de linte. Încearcă dieta cu linte şi nu vei fi dezamăgită!

Foarte multe diete care îţi promit că vei scăpa de kilogramele în plus te lipsesc de substanţele nutritive esenţiale, ceea ce înseamnă că în timpul regimului te vei simţi slăbită, obosită şi fără vlagă.

Un ingredient multibenefic

Cunoscută mai ales în ţările orientale, lintea este o legumă care te ajută să slăbeşti sănătos. Un remediu pentru o săptămână cu linte te va ajuta să pierzi greutatea treptat şi te va proteja de efectul yo-yo nedorit. Doar 100 de grame de linte îţi oferă puţin peste 100 de calorii. O dietă cu linte de o săptămână îţi asigură toate substanţele nutritive de care ai nevoie: proteine, carbohidraţi, fibre, vitamine şi minerale.

Vă recomandăm şi Dieta daneză.

Ce reguli are dieta cu linte

La micul dejun, ai voie să alternezi următoarele alimente: iaurt, cereale, fructe, pâine prăjită cu brânză slabă şi roşii. La prânz şi cină trebuie să incluzi în dietă mâncare pe bază de linte, pe care să o asociezi cu alte alimente sănătoase. Descoperă câteva reţete uşor de preparat, pe care le poţi încerca cu succes în timpul dietei, fără să îţi mai faci griji asupra kilogramelor în plus!

Ziua 1 în dieta cu linte – clătite din linte

Ai nevoie de 1 lingură de linte fiartă, 1 ceapă roşie tocată, 1 ou şi 2 linguri de făină. Pasează lintea, adaugi ingredientele rămase şi formezi clătitele. Le poţi mânca cu brânză şi cu legume, în prima parte a zilei. Seara, poţi mânca un humus preparat în casă, cu legume.

Ziua 2 – supă de linte

Ai nevoie de 1 lingură de linte, 1 morcov, 2 cartofi medii, 1 ţelină, 1 ceapă roşie, 2 ceşti de bulion, 1 lingură de smântână, sare şi piper după gust. Fierbi legumele, după care le pasezi, adaugi bulionul şi smântâna, apoi condimentezi.

Ziua 3 în dieta cu linte – omletă cu linte

Este ideală pentru micul dejun. În restul zilei, poţi mânca un fruct, un iaurt degresat şi un peşte la grătar. Pentru a prepara omleta ai nevoie de două ouă şi sare şi piper. Piureul de linte îl prepari după ce ai pus într-un blender 1 ceaşcă de supă de legume, 1 lingură de unt şi 1 ceaşcă de linte fiartă.

Ziua 4 – linte cu orez

Fierbe în apă o cană de orez şi prepară separat un sos proaspăt de roşii, usturoi şi ceapă. Adaugă 1 ceaşcă de linte fiartă şi lasă să se omogenizeze. Mai poţi mânca un fruct, un iaurt grecesc şi o salată proaspătă de legume verzi.

Ziua 5 în dieta cu linte – linte şi cartofi dulci

Este ziua în care trebuie să mănânci doar legume, fără pic de carne. Ai nevoie de 1 lingură de linte, 1 ceaşcă de supă de legume şi 1 ceaşcă de cartofi pasaţi. Fierbi supa de legume cu lintea, apoi adaugi cartofii şi amesteci.

Ziua 6 – supă de linte

Poţi prepara aceeaşi supă de linte ca în ziua 2, însă mai poţi adăuga în meniu şi un piept de pui la grătar cu o salată de varză sau un peşte pe pat de legume. Nu uita să te hidratezi şi să bei multă apă cu o jumătate de oră înainte sau după de masă.

Ziua 7 în dieta cu linte – linte cu sos de ciuperci

Ai nevoie de 1 lingură de linte fiartă, 1 ou, 1 lingură de făină, 1 ceapă tocată, 1 lingură de ulei de măsline. Pasezi lintea, adaugi ingredientele rămase şi formezi nişte chiftele. Pentru sosul de ciuperci, ai nevoie de 1 ceaşcă de ciuperci feliate, 2 linguri de smântână, 100 ml vin alb, 50 g pătrunjel şi sare după gust. Căleşti ciupercile într-o tigaie, adaugi smântâna şi vinul alb, apoi condimentezi şi decorezi cu pătrunjel. Presari sosul peste chiftele. Sursă foto: www.drweil.com  

Foarte multe diete care îţi promit că vei scăpa de kilogramele în plus te lipsesc de substanţele nutritive esenţiale, ceea ce înseamnă că în timpul regimului te vei simţi slăbită, obosită şi fără vlagă.



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg