Ruladă cu mac
Rulada cu mac este delicioasă şi se prepară din ingrediete simple, pe care le ai la îndemână în bucătărie. Este reţeta preferată atât pe mesele de sărbătoare, cât şi la o cafea sau un ceai!
Dificultate medie/ Preparare 1 h/ 1 ruladă
Ai nevoie de:
8 linguri făină
1 praf de sare
3 ouă
1 linguriţă praf de copt
3 linguri ulei
130 g zahăr
5 linguri de lapte
300 g mac
150 g zahăr
100 ml lapte fierbinte
1 pachet unt
200 g ciocolată
100 g unt
Mod de preparare
Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul până se topeşte. Torni uleiul, în fir subţire, laptele, adaugi făina şi praful de copt şi le încorporezi în albuşuri amestecând uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 15 minute, la foc mediu. Scoţi blatul din cuptor, pui un prosop de bucătărie umed peste el şi îl răstorni. Rulezi blatul şi dezlipeşti cu atenţie hârtia de copt.
Pentru cremă, combini macul, zahărul, laptele fierbinte şi untul şi omogenizezi. Derulezi blatul, întinzi uniform crema de mac şi îl rulezi.
Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul moale. Când rulada s-a răcorit, o decorezi cu glazura de ciocolată.