Dificultate medie/ Preparare 1 h/ 1 ruladă

Ai nevoie de:

Pentru blat
8 linguri făină
1 praf de sare
3 ouă
1 linguriţă praf de copt
3 linguri ulei
130 g zahăr
5 linguri de lapte
Pentru cremă
300 g mac
150 g zahăr
100 ml lapte fierbinte
1 pachet unt
Pentru glazură
200 g ciocolată
100 g unt

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile cu sarea, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul până se topeşte. Torni uleiul, în fir subţire, laptele, adaugi făina şi praful de copt şi le încorporezi în albuşuri amestecând uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 15 minute, la foc mediu. Scoţi blatul din cuptor, pui un prosop de bucătărie umed peste el şi îl răstorni. Rulezi blatul şi dezlipeşti cu atenţie hârtia de copt.

Pentru cremă, combini macul, zahărul, laptele fierbinte şi untul şi omogenizezi. Derulezi blatul, întinzi uniform crema de mac şi îl rulezi.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul moale. Când rulada s-a răcorit, o decorezi cu glazura de ciocolată.