7 semne ascunse ale unui atac de cord

1 70223 original jpg jpeg

Somn prost şi agitat? Arsuri la stomac? Oboseală permanentă? Deşi par chestiuni banale, în spatele acestor simptome s-ar putea ascunde ceva serios!

În cazul femeilor,atacul de cordse comportă mult mai subtil decât la bărbaţi,iar semnele care-l preced sunt adesea atât de diverse (oboseală,arsuri la stomac,ameţeli subite şi tulburări de somn) şi se pot întinde pe ore,zile şi chiar săptămâni,încât ne pun în mare încurcătură. Să fie oare manifestări din cele femeieşti sau avem de-a face cu un atac de cord? Dacă bănuieşti că este cea de-a doua variantă,cheamă doctorul!

1.    Doborâtă de oboseală?

De oboseală ne plângem frecvent şi ea poate fi cauzată de nesomn,stres,convalescenţă după o viroză sau un nou medicament. Totuşi nu trebuie să ignorăm faptul că oboseala accentuată poate fi semnul prevestitor al unei boli de inimă.

2.    Somn prost şi neodihnitor

Un semn destul de banal,care însă,dacă devine ceva obişnuit,trebuie luat în seamă. Studiile arată că majoritatea femeilor care au suferit un atac de cord se plângeau de tulburări frecvente de somn.

3.    Greutate la respiraţie

Nu ai astm şi totuşi ţi-e greu să respiri din adâncul plămânilor? Deşi inexplicabil,lipsa respiraţiei complete în timp ce ne desfăşurăm activităţile zilnice este unul din cele mai comune semne ale unui atac de cord.

4.    Arsuri la stomacşi indigestii

Arsurile la stomac nu au întotdeauna drept cauză o masă copioasă! Aşadar,dacă ele apar frecvent şi aparent fără motiv,însoţite de greaţă şi vomă,ai grijă,poate fi încă un semn!

5.    Nelinişte nejustificată

Mai mult de o treime din femeile care au suferit un atac de cord au declarat că au trecut printr-o stare de extremă nelinişte cu puţin timp înaintea declanşării acestuia. Totuşi este de reţinut că un atac de cord seamănă un pic cu un atac de panică. Dar pentru mai multă siguranţă,dacă ai o asemenea stare,cere ajutor de urgenţă!

6.    Dureri şi disconfort

Deşi durerea ascuţită în piept este considerată simptom clasic de atac de cord,multe femei au semnalat şi apariţia unor dureri,contracturi dureroase sau arsuri în zona spatelui,gâtului,umerilor şi braţelor.  

7.    Ameţeală şi transpiraţii

Peste 40% dintre femeile care au suferit un astfel de atac spun că s-au simţit ameţite,altele au avut transpiraţii reci. Ameţelile din senin pot fi cauzate de un accident vascular,deci e bine să vorbeşti cu medicul cât de repede posibil.

Ca să ştii care îţi sunt riscurile apariţiei unei boli de inimă trebuie să-ţi cunoşti bine organismul şi reacţiile lui obişnuite. Oricărui simptom care iese din obişnuit trebuie să i se acorde atenţie!