Afecţiuni cauzate de excesul de toxine

1 79168 original jpg jpeg

Chiar şi atunci când avem un stil de viaţă sănătos, ne putem simţi lipsiţi de energie sau să ne doară capul. Acest lucru se poate datora faptului că organismul nu elimină corect toxinele. Ştiai că micile probleme de sănătate pot fi cauzate de excesul de toxine din corp?

Durerile de cap, iritabilitatea şi indigestia pot fi cauzate de excesul de toxine din organism. Printre principalele semne care ne spun că sistemul de eliminare a toxinelor nu funcţionează corect sunt:

Oboseala

Nu contează cât de mult dormi pe noapte. Când corpul lucrează la viteză maximă pentru a elimina toxinele, este normal să te simţi obosită. Dacă bei cafea sau mănânci ciocolată pentru a rezolva această problemă, vei înrăutăţi problema. În plus, nu uita că oboseala cronică poate fi rezultatul unui dezechilibru hormonal care poate afecta sistemul imunitar.

Constipaţia

Constipaţia este un semn al unui dezechilibru al toxinelor. Chiar dacă ai crescut aportul de fibre sau dacă ai modificat dieta şi nu ai observat nici o diferenţă, s-ar putea să ai nevoie de mai mult timp pentru curăţarea colonului. Sistemul digestiv a acumulat deşeuri din care nu toate sunt excretate. Încearcă să incluzi în dietă mai multe fructe şi legume proaspete pentru a stimula procesul.

Durerea de cap

Cauzele durerii de cap sunt variate. Cu toate acestea, acordă atenţie dacă durerea este puternică şi persistă mai mult de o săptămână. Dacă nu reuşeşti să-ţi dai seama care sunt cauzele durerii de cap (adică nu ai avut o zi stresantă sau ai suferit de insomnie), atucni ar trebui să mergi la un medic. Reţine că durerile de cap pot creşte în intensitate în timpul procesului, lucru care se numeşte "criză de vindecare").

Creşterea în greutate

Este adevărat că procesul de slăbit este foarte dificil pentru cei mai mulţi dintre noi. Dar, dacă în ciuda exerciţiilor fizice şi a dietei nu observi nicio schimbare sau, în schimb, te-ai îngrăşat, cauza ar putea fi modificările hormonale. Ce legătură au hormonii cu toxinele? Funcţia hormonilor poate fi afectată şi ea, provocându-se astfel un dezechilibru din cauza alimentaţiei sau a obiceiurilor.

Durerea musculară

Ne confruntă des cu durerea musculară şi spasmele, în special în zona cervicală sau dorsală. Cu toate acestea, de multe ori se pare că avem o rigiditate fără să fi făcut ceva care să suprasolicite muşchii. Durerea poate fi cauzată de o pernă nouă, de exerciţile fizice, dar dacă nici una din ele  nu e cauza...a cui este vina? Toxinelor din organism. Atunci când nivelul de toxine din organism este ridicat, ele provoacă inflamaţie şi, prin urmare, durere.

Acneea

Ştim că pielea reflectă starea noastră de sănătate. Prin urmare, este important să îi acordăm atenţie. Când corpul vrea să elimine toxinele, poate face acest lucru prin diferite modalităţi. Pielea este una dintre ele. Ca urmare, apar coşuri pe faţă şi spate. În plus, pielea noastră arată nesănătoasă, cu pori dilataţi şi pete. Pentru a evita această problemă dermatologică, nu trebuie doar să cureţi şi să exfoliezi, ci şi să acorzi atenţie alimentaţiei şi cauzelor care o provoacă.



Recente

femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg
plosnite jpg
Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg
Planta longevitatii te face sa arati mai tanar  Sursa foto Pixabay Ingoldfranziska jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie  Sursa foto shutterstock 1953822481 jpg