Alimente care ajută memoria

1 47947 original jpg jpeg

Memoria activă este o victorie asupra procesului de îmbătrânire. Pentru a avea astfel de performanţe, alimentaţia este un ajutor nepreţuit. Iată câteva alimente care îţi ţin memoria tânără!

Ciocolata neagră

Conţine antioxidanţi naturali,identici cu cei care se găsesc în fructe şi în legume. Ciocolata îmbunătăţeşte circulaţia sanguină,scade hipertensiunea,protejează vasele de sânge şi celulele nervoase. Atenţie! Consumată în exces,poate dăuna organismului.

Peştele

Este recomandat pentru conţinutul de acizi graşi,care îmbunătăţesc capacitatea de învăţare şi memorare. Grăsimile omega 3,conţinute în carnea şi în uleiul de peşte,sunt încorporate în membranele celulelor,făcând ca informaţia transmisă de neuroni să circule mai uşor către celule. Aşadar,consumă săptămânal cât mai mult peşte oceanic-cod,ton,sardine.

Lactatele şi legumele

Pentru că înlătură starea de oboseală şi măresc capacitatea de concentrare,legumele şi fructele bogate în vitamina C n-ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie. În privinţa lactatelor,cele sănătoase au un conţinut redus de grăsimi (brânză de vaci,iaurt). Mai adaugă pe lista ta legumele cu frunze verzi,alunele,nucile,afinele ori migdale,bogate în antioxidanţi. Acestea reduc nivelul colesterolului şi încetinesc deteriorarea funcţiilor cognitive.

Soia

Ajută şi ea la buna funcţionare a creierului. Datorită conţinutului bogat în lecitină,consumul de soia duce la îmbunătăţirea memoriei şi ameliorează problemele sistemului nervos central. De asemenea,laptele de soia şi brânza tofu sunt o sursă importantă de proteine,reuşind să înlocuiască cu succes carnea.

Uleiul de porumb

Pe lângă alimentele de mai sus,natura mai are o mulţime de secrete pentru îmbunătăţirea memoriei. Unul dintre acestea este uleiul de porumb. Luat câte o linguriţă dimineaţa şi seara,acesta îţi asigură necesarul de vitamina E,indispensabilă pentru îmbunătăţirea memoriei.