Ce este cardiomiopatia, boala muşchiului inimii. Cele 4 tipuri

ce este cardiomiopatia jpeg

În cazul în care te întrebi ce este cardiomiopatia, e bine să ştii că e o afecţiune care împiedică muşchiul inimii să pompeze eficient sângele.

Cardiomiopatia este însoţită de simptome precum dificultăţile de respiraţie şi durerile în piept.    

Există diferite forme de cardiomiopatie şi, de asemenea, o varietate de cauze. Din păcate, este o afecţiune care nu poate fi vindecată. Dar asta nu înseamnă că ne împiedică să ducem o viaţă normală: scopul principal al tratamentului constă în reducerea simptomelor.

Ce este cardiomiopatia - Boala este de mai multe tipuri 

Iată principalele 4 forme în care se manifestă boala muşchilor inimii: 

1. Ce este cardiomiopatia hipertrofică 

Aceasta este cea mai frecventă formă de cardiomiopatie. Muşchiul cardiac suferă o îngroşare anormală şi, prin urmare, inima trebuie să muncească mai mult pentru a propulsa acelaşi volum de sânge în organism. În cardiomiopatia hipertrofică obstructivă, muşchiul cardiac îngroşat exercită o presiune pe una dintre camerele inimii, ceea ce facilitează blocarea fluxului de sânge şi, uneori, provoacă scurgeri în valva mitrală.

În unele cazuri, muşchiul cardiac lărgit nu mai este capabil să se relaxeze între bătăi, aşa cum face în mod normal, şi astfel nu mai primeşte sânge oxigenat, necesar pentru desfăşurarea normală a activităţilor cardiace. Cauza principală a acestei boli este, potrivit cercetărilor, un defect genetic.

Descoperă cum se manifestă celelalte forme de cardiomiopatie pe clicksanatate.ro. 

Citiţi şi: Ulei de cătină beneficii

Sursa foto: thejakartapost.com.