Ce presupune operaţia de cataractă

1 70520 original jpg jpeg

Considerată una dintre cele mai întâlnite probleme de vedere la vârstnici, cataracta se numără printre afecţiunile care se pot trata în câteva minute cu ajutorul procedurilor moderne. Intervenţiile chirugicale nu numai că tratează boala, ci previn şi complicaţiile ei.

Pelicula fină care apare la nivelul cristalinului şi care blochează traseul fasciculului luminos către retină este cunoscută sub numele de catarctă. Vederea înceţoşată (în special la distanţă) şi sensibilitatea la lumină sunt doar câteva dintre semnalele care anunţă afecţiunea. În cele mai multe din cazuri,problema de vedere apare ca urmare a inflamaţiilor dese de la nivelul ochiului şi a administrării pe termen lung a medicamentelor pe bază de cortizon. Important de ştiut este că operaţiile se indică doar pentru stadiile avansate ale bolii.

Intervenţia chirugicală cu ultrasunete

Odată pus diagnosticul de cataractă,medicul oftalmolog poate recomanda procedura chirugicală. Spre deosebire de operaţia clasică (risc mai mare de hemoragie şi de apariţie a astigmatismului),intervenţia cu ultrasunete nu numai că durează mai puţin şi recuperarea este mai rapidă,ci şi riscul de apariţie a complicaţiilor este minim.

În funcţie de stadiul bolii,procedura poate dura între 7 şi 15 minute şi se realizează cu anestezie locală. Ea este cunoscută sub numele de facoemulsificare şi presupune o incizie mică (aproximativ 1,8 mm) în partea anterioară a ochiului. Prin intermediul acesteia,medicul aspiră cu ajutorul ultrasunetelor cristalinul afectat şi îl înlocuieşte cu unul artificial.  

Ce presupune procedura cu laser

O altă variantă modernă de tratament pentru cataractă este şi operaţia cu laser. În timpul intervenţiei,medicul face incizia şi fragmentează cristalinul. Ulterior,cu ajutorul ultrasunetelor el aspiră bucăţile de cristalin şi îl înlocuieşte pe cel afectat cu unul artificial. Nu numai că disconfortul resimţit de pacient în timpul operaţiei este mai mic,ci şi ţesuturile oculare se regenerează mai rapid.

INFO:Cataracta poate apărea şi la tineri în urma unor traumatismele oculare,dar şi a unor afecţiuni cum este diabetul zaharat?



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg