Colon iritabil? Iată o serie de soluţii!

1 63228 original jpg jpeg

Nu ţine de vârstă şi se pare că în ultima vreme tot mai multe persoane se pricopsesc cu acest diagnostic nesuferit! Vrei să ştii care sunt opţiunile tale? Iată o listă de tratamente ce par să funcţioneze!

Acupunctura

O serie de oameni ce sufereau de colon iritabil au fost rugaţi să încerce şi metode alternative. Astfel,printre altele,au încercat şi şedinţe de acupunctură; 49% dintre aceştia au scăpat de durere,constipaţie şi diaree,timp de aproximativ un an. Acest studiu a fost realizat în anul 2012,deci rezultatele sunt „proaspete”. Poţi încerca şi tu!

Hipnoza

Un studiu suedez publicat anul trecut a dezvăluit rezultatele bune obţinute de hipnoterapie. Aceasta a reuşit să scadă simptomele celor afectaţi cu aproximativ 49%. Sistemul digestiv are multe conexiuni nervoase către creier şiconţine unele dintre cele mai scurte căi neuronale,între minte şi corp. Practic,în timpul şedinţelor de hipnoză,terapeutul dă anumite sugestii inconştientului tău,pentru ca acesta să-şi modifice reacţiile şi deci să uşureze din problemele corpului tău. Astfel,vei simţi durerea cu mult mai puţin ca înainte.

Antibioticele

De cele mai multe ori,colonul iritabil poate fi cauzat de supra-popularea colonului sau a intestinului subţire de către bacterii. Din această cauză,cercetatorii fac studii şi investigaţii anual,pentru a afla eficacitatea tratamentelor cu antibiotice. În anul 2011,la un spital din Los Angeles,40% dintre pacienţii care au luat anumite doze de antibiotice,de trei ori pe zi,timp de 2 săptămâni,au simţit o uşurare semnificativă. Au scăpat de balonări,de durerile abdominale şi de scaunele apoase. Acest efect pozitiv a rămas activ  timp de până la 10 săptămâni,după încetarea tratamentului. 

Menta

De-a lungul timpului s-au realizat o serie de cercetări conform cărora capsulele cu ulei de mentă ar reuşi să calmeze durerea cauzată de colonul iritabil,însă oamenii de ştiinţă australieni au fost cei care au elucidat recent misterul;aceştia au descoperit că planta proaspătă la gust activează de fapt un canal anti-durere de la nivelul colonului,ce calmează durerile inflamatorii din tractul gastro-intestinal.

Şi tu poţi încerca o capsulă [0.2 până la 0,4 ml] de ulei de mentă,de două sau de trei ori pe zi,pentru a stopa crampele. Ideea este simplă! Nu încerca să spargi capsula,cum ai face în mod obişnuit cu o bomboană mentolată,pentru că te vei trezi cu un gust insuportabil în gură,plus că rişti anumite arsuri stomacale.

Dieta

Cofeina,sifonul,berea,îndulcitorii artificiali,snacks-urile,dar şi legumele crucifere (broccoli,varza,conopida) pot agrava simptomele colonului iritabil. De cele mai multe ori corpul tău pur şi simplu nu le poate procesa şi asta duce la greaţă,balonare şi crampe.

Anumiţi doctori de specialitate sugerează consumul de alimente care sunt uşor de digerat:albuşul de ou,peştele,supele de legume,fulgii de ovăz combinaţi cu fructe de pădure. 



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg