Cum să-ţi protejezi inima

1 73213 original jpg jpeg

80% din bolile inimii pot fi prevenite adoptând un stil de viaţă sănătos. Activitatea fizică practicată cu regularitate, renunţarea la fumat şi o alimentaţie echilibrată sunt schimbări simple, dar care influenţează semnificativ sănătatea inimii.

Ce poate îmbolnăvi inima

Cu toate că este una dintre cauzele majore care influenţează dezvoltarea bolilor cardiovasculare,creşterea peste normal a colesterolului în sânge nu este încă percepută ca prezentând un potenţial pericol pentru starea de sănătate.

Colesterolul este cunoscut şi sub numele de „inamicul tăcut”,deoarece un nivel crescut nu determină ani de zile (adeseori zeci de ani!) o reacţie a organismului care să ne atragă atenţia că am avea o problemă. Astfel nivelul crescut al colesterolului este depistat la un control de rutină,sau când au apărut modificări ale arterelor ce au condus la boli severe sau complicaţii redutabile ca infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Sfaturi pentru inima ta

„Câteva schimbări relativ simple ȋn stilul de viaţă pot contribui major la creşterea sănătăţii inimii şi a arterelor noastre. Reţeta sănătăţii cuprinde trei ingrediente simple:alimentaţia sănătoasă,mişcarea fizică zilnică şi lipsa fumatului.

Noi,specialiştii ȋn sănătatea inimii,vă recomandam ȋn primul rând consumul zilnic de legume şi fructe şi ȋnlocuirea grăsimilor saturate (de origine animală),cu „grăsimile bune” (mono sau polinesaturate):uleiuri vegetale,margarine tartinabile de nouă generaţie-bogate ȋn Omega 3 şi 6,peste (somon,hering...) şi fructe oleaginiase”,ne sfătuieşteProf.dr. Dan Gaiţă,Preşedinte Fundaţiei Române a Inimii.

De asemenea,specialistul recomandă să facem 30 de minute de activitate fizică în fiecare zi şi să mergem la un control de rutină anual,astfel inima va funcţiona optim ani mulţi şi sănătoşi.  



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg