Pielea feţei reflectă deficienţele nutritive

1 73864 original jpg jpeg

Principalele semne ale carenţelor de vitamine şi minerale din organism se reflectă prima dată pe faţă, apoi pe corp. Dacă stai şi analizezi cu atenţie pielea feţei, vei vedea cât de vizibile sunt simptomele deficienţelor.

Atunci când alimentaţia este echilibrată,organismul primeşte mai mult decât substanţenutritive,care sunt suplimentare. Dar anumiţi factori pot afecta absorbţia nutrienţilor în corp. Vârsta şi bolile,mai ales cele digestive,pot afecta absorbţia.Deficienţele nutritive pot fi,uneori,invizibile,dar,dacă simţi că ceva nu este în regulă,primul lucru pe care trebuie să-l faci este să analizezi cu atenţie faţa. Pielea feţei reflectă anumite simptome ale deficitului de substanţe nutritive.

Paliditatea

Dacă pielea feţei devine tot mai albă de la o zi la alta,înseamnă că în organism lipseşte vitamina B12,care este principala cauză a pielii palide. Alte simptome ale acestei carenţe includ probleme de memorie şi oboseala. Mănâncă mai mult peşte,care te va ajuta în acest caz.

Citeşte şi:Ai tenul uscat? Această mască cu portocale face minuni!

Păr deteriorat şi uscat

Dacă părul este deteriorat,uscat,lipsit de vitalitate,a început să cadă şi a apărut şi mătreaţa,atunci suferi de deficienţă de vitamina B7. Carenţa apare atunci când iei prea multe antibiotice,fiind cele care distrug bacteriile intestinale bune. În plus,ele sintetizează biotina. Mănâncă alimente precum ciuperci,albuş sau seminţe de floarea-soarelui,deoarece sunt surse de vitamina B7.

Ochi umflaţi

Ochii umflaţi şi picioarele umflate înseamnă lipsa iodului din organism. Alte simptome ale carenţei sunt:piele uscată,îngrăşare bruscă,unghii fragile. Include în alimentaţie peştele şi legumele bogate în iod.

Buze palide

Buzele palide şi gingiile albe indică lipsa de fier din organism. Aceste simptome sunt mult mai vizibile la femei decât la bărbaţi. Deficienţa de mineralul fier poate fi corectată prin includerea de mai mult spanac în alimentaţie.

Limba netedă şi albă

Limba albă este simptomul deficienţei de vitamina B12,care poate fi corectată sau ţinută sub control,dacă incluzi în alimentaţie carnea macră de porc sau de vită.

Citeşte şi:Ce trebuie să eviţi după 30 de ani

Sângerări ale gingiilor

Acest simptom indică faptul că în organism lipseşte vitamina C. Carenţa acestei vitamine mai poate cauza probleme precum dureri musculare sau afte. Include mai multe alimente bogate în vitamina C în alimentaţie,cum sunt fructele citrice şi afinele.

Credit foto:boldsky.com



Recente

Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg
plosnite jpg
Salata cu tin si quinoa  Sursa foto shutterstock 1009968754 jpg
Planta longevitatii te face sa arati mai tanar  Sursa foto Pixabay Ingoldfranziska jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie  Sursa foto shutterstock 1953822481 jpg
braun lanseaza primul sistem ipl din lume care inva a pe masura ce l folose ti i se adapteaza la pielea dumneavoastra10 jpg