Răul de mişcare. Iată de ce este provocat

1 66112 original jpg jpeg

Până la 80% din populaţie ar putea fi afectată de răul de mişcare de la vizionarea de anumite filme sau jocuri în mişcare, în timp ce se uită la ele sau se joacă.

Definirea sentimentului general din prima parte a secolului 21,se poate reduce la un singur cuvânt,şi anume senzaţia de greaţă. Unele dintre cele mai mari progrese tehnologice,cum sunt realitatea virtuală,smartphone-ul sau filmele,toate acestea pot dezvolta o slăbiciune umană de bază,şi anume răul de mişcare,care duce la apariţia senzaţiei de greaţă."Dacă mergi pe jos într-o cameră, vei vedea intrarea vizuală care se mişcă, iar sistemul nostru vestibular, organele de echilibru, ne vor face să ne simţim ameţite, la fel ca percepţia de la muşchi şi oase, "spune Dr. Cyriel Diels,specialist în factori umani,de la Centrul pentru Mobilitate şi Transporturi de la Universitatea Coventry. "Sub puntea unei nave, suntem în mişcare din punct de vedere fizic, pentru că se mişcă barca, dar câmpul vizual pare a fi în staţionare. Cei doi par să intre în conflict. Corpul răspunde cu rău de mişcare, prin vărsături şi senzaţie de ameţeală."

Cauzele senzaţiei de rău de mişcare

”Răul de mişcare cauzat de aparatele digitale” susţine el,este în direcţia opusă. Stai pe loc,dar te uiţi la un film,ceva care se mişcă. Din nou,ai acest conflict. ”În funcţie de sensibilitate şi de ceea la ce te uiţi,până la 80 % din populaţie poate fi afectată. ” Este un răspuns natural de la un mediu nenatural.”

Este o problemă cu factoriii de decizie din realitatea virtuală,care se confruntă,cum sunt imaginile de rezoluţie mai mare şi reducerea decalajului dintre mişcarea capului şi ceea ce se vede pe ecran,pentru a reduce sau elimina mişcarea de rău.

"Combaterea este destul de dificilă",spune dr. Diels. Mai mult de mişcare,înseamnă rău de mişcare,dar un film sau un joc blând "merg împotriva unora dintre obiectivele din realitate virtuală, în cazul în care doreşti să fie un mediu de angajare, în mişcare."

Luând pastile de combatere a răului de mişcare poate ajuta,dar nu pe toată lumea. "Dar de fapt nu trebuie ca oamenii să înceapă să ia medicamente, astfel încât acestea sunt în măsură să fie cufundat într-un mediu virtual". Poţi să scapi de răul de mişcare,spune el,dacă "începi încet, să reduci timpul în care eşti expusă la mediul virtual şi între timpul de odihnă". Dar asta nu va ajuta pe toată lumea.

Va trebuie doar să accepţi că vărsăturile şi senzaţia de greaţă vor fi o parte a vieţii,"boala profesională a secolului 21". Acest rău se aseamănă cu răul de maşină. La fel,ţi se face rău în timp ce tu stai,iar maşina este în mişcare. Se induce starea de greaţă.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg