Top cauze care duc la apariţia crampelor

1 68810 original jpg jpeg

Crampele musculare pot dura doar câteva secunde, dar durerea şi disconfortul produs nu poate fi explicat în cuvinte. Muşchii permit mişcarea, dar uneori, din cauza contracţiei involuntare ale acestora pot apărea crampele.

Specialiştii au identificat o serie de factori externi care declanşează crampele musculare. Iată câţiva dintre aceştia!

Deshidratarea

Dacă te confruntaţi cu crampe musculare,după sau în timpul unei sesiuni de antrenament intens,este posbil să fie din cauza deshidratării. Exerciţiile fizice cauzează pierderea de fluide corporale prin transpiraţie,de aceea trebuie să te hidratezi foarte mult.

Citeşte şi:

3 alimente care previn deshidratarea

Alimente care previn crampele musculare

Scăderea concentraţiei de potasiu

Transpiraţia cauzează,de asemenea,pierderea de săruri şi de minerale din organism,cum sunt magneziul şi potasiul. Aceste minerale joacă un rol important în inducerea relaxării muşchilor.

Nivelul scăzut de oxigen sau hipoxie

Unul dintre motivele pentru crampele nocturne este faptul că nivelul de oxigen din organism se reduce pe timpul nopţii. Ca urmare,celulele musculare nu primesc suficient oxigen,comparativ cu timpul zilei,favorizând apariţia crampelor.

Întreruperea circulaţiei sângelui

Uneori,poziţia în care stai sau dormi poate exercita o presiune asupra anumitor părţi ale corpului. Acest lucru duce la alimentarea incompletă cu oxigen şi substanţe nutritive a celulele din acea regiune,provocând crampe. Întinderile musculare,în astfel de cazuri,îţi pot fi de ajutor.

Lipsa vitaminei B

Deficienţa complexului de vitamina B (B1,B5,B6 sau B12) poate fi un motiv pentru apariţia crampelor musculare. Vitamina B are un rol important în producerea de celule roşii din sânge. Fără aceasta oxigenul nu ajunge la celulele corpului.

Diareea şi voma

Acestea sunt simptome care duc la pierderea de lichide şi electroliţi din organism. În termeni mai simpli pot provoaca,de asemenea,deshidratarea,declanşând crampe musculare.

Medicamentele

Pastilele,cum sunt diureticele,pot duce la insuficienţa de minerale,declanşând crampe musculare.