Ce poţi trata cu levănţică

1 68588 original jpg jpeg

De câteva secole bune, levănţica este recunoscută şi preţuită pentru parfumul ei delicat şi relaxant dar şi pentru proprietăţile curative. Este o plantă care nu ar trebui să lipsească din grădina ta fiindcă proprietăţile sale sunt absolut miraculoase.

Adio,durere de cap!

Proprietăţile antiseptice şi antiinflamatorii ale uleiului de levănţică te poate scăpa de durerea de cap. Masează-ţi uşor tâmplele cu acest ulei. Renunţă la pastile şi încearcă această metodă naturistă.

Citeşte şi:

Ai picioare fine şi relaxate cu levănţică

Lavanda are grijă de tenul tău

Reduce balonarea

Elimină senzaţia de discomfort cauzată de balonare. Pune o linguriţă de levănţică uscată în iaurt şi serveşte-l dimineaţa. Antioxidanţii care se găsesc în această plantă sunt benefici pentru sănătatea stomacului tău.

Calmant natural

Adaugă levănţică uscată în ceaiurile tale pentru a te calma şi pentru a te relaxa. Aceasta este un adevărat calmant natural care face minuni şi în cazul celei mai stresate persoane.

Calmant pentru arsuri

Pune câteva picături de ulei de levănţică pe arsură. Aceasta are efect calmant şi vei simţi o ameliorarea în ceea ce priveşte durerea cauzată de arsură. Uleiul de levănţică este benefic şi pentru arsurile solare,dacă acestea nu sunt foarte grave.

 Tratează căderea părului

Această plantă face minuni în ceea ce priveşte căderea părului,problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Tinctura de levănţică hrăneşte şi întăreşte firul de păr de la rădăcină. În plus,părul va căpăta strălucire. Aplică tinctura la rădăcina firului de păr cu ajutorul unui disc de vată. Uleiul de levănţică te poate scăpa şi de mătreaţă. Încălzeşte nişte picături de ulei şi masează scalpul cu ele,iar apoi clăteşte bine cu şampon.