Cele mai eficiente alimente care combat balonarea

1 73851 original jpg jpeg

Ai vrea să scapi de senzaţia neplăcută de preaplin după masă? Sunt anumite alimente care pot reduce efectele nedorite ale balonării. Acestea reglează tranzitul intestinal şi uşurează digestia, contribuind la prevenirea blocajelor care favorizează senzaţia de flatulenţă şi de meteorism.

Avocado

Acestfructse află în topul cu alimente-minune care luptă împotriva balonării. Conţinutul său bogat în potasiu – mai mult ca banana – fac ca avocado să fie un remediu eficient pentru eliminarea excesului de sodiu din corp.

Are o textură cremoasă şi înlocuieşte perfect untul din sandvişuri,ca să nu mai vorbim că salatelor le dă un gust excepţional.

Mai mult,îl poţi folosi la prepararea unui smoothie delicios,plin de substanţe nutritive.

Ananasul

Ştiai că ananasul era în secolele XVIII şi XIX considerat simbolul prieteniei şi al ospitalităţii? Ananasul,însă,are multe proprietăţi pentru sănătate.

Spre exemplu,acesta conţine enzime numite bromelaine,care au efecte binefăcătoare pentru sistemul digestiv. Astfel,ananasul poate reduce simptomele neplăcute ale balonării şi indigestiei.

În plus,acest fruct conţine multe fibre şi este o sursă importantă de antioxidanţi.

Sparanghelul

Cunoscut ca fiind un diuretic natural,sparanghelul aduce efecte pozitive şi în problemele de digestie,cum sunt balonarea şi senzaţia de gaze în intestin.

Această legumăeste bogată în fibre,ceea ce o ridică pe o poziţie superioară în topul cu alimente benefice pentru un tract intestinal sănătos.

Fenicul

Legumă tot mai des întâlnită pe mesele românilor,feniculul este o sursă importantă de antioxidanţi,uleiuri esenţiale,vitamine,minerale şi fibre. Toate ambalate într-un singur produs.

Ştiai că seminţele de fenicul previn balonarea şi favorizează absorbţia şi digestia substanţelor nutritive din mâncare?

Este un motiv destul de bun pentru a te bucura din plin de gustul feniculului,fie că-l adaugi la o salată,îl combini cu un iaurt sau cu fructe de mare proaspete.

Ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai consumate plante aromatice din toată lumea.

Fie că îl foloseşti la condimentarea mâncării sau în compoziţia dulciurilor,ghimbirul are proprietăţi benefice pentru digestie,ameliorând sau chiar înlăturând probleme de digestie,cum ar fi balonarea,flatulenţa şi senzaţia de meteorism.



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg