Cele mai eficiente alimente care combat balonarea

1 73851 original jpg jpeg

Ai vrea să scapi de senzaţia neplăcută de preaplin după masă? Sunt anumite alimente care pot reduce efectele nedorite ale balonării. Acestea reglează tranzitul intestinal şi uşurează digestia, contribuind la prevenirea blocajelor care favorizează senzaţia de flatulenţă şi de meteorism.

Avocado

Acestfructse află în topul cu alimente-minune care luptă împotriva balonării. Conţinutul său bogat în potasiu – mai mult ca banana – fac ca avocado să fie un remediu eficient pentru eliminarea excesului de sodiu din corp.

Are o textură cremoasă şi înlocuieşte perfect untul din sandvişuri,ca să nu mai vorbim că salatelor le dă un gust excepţional.

Mai mult,îl poţi folosi la prepararea unui smoothie delicios,plin de substanţe nutritive.

Ananasul

Ştiai că ananasul era în secolele XVIII şi XIX considerat simbolul prieteniei şi al ospitalităţii? Ananasul,însă,are multe proprietăţi pentru sănătate.

Spre exemplu,acesta conţine enzime numite bromelaine,care au efecte binefăcătoare pentru sistemul digestiv. Astfel,ananasul poate reduce simptomele neplăcute ale balonării şi indigestiei.

În plus,acest fruct conţine multe fibre şi este o sursă importantă de antioxidanţi.

Sparanghelul

Cunoscut ca fiind un diuretic natural,sparanghelul aduce efecte pozitive şi în problemele de digestie,cum sunt balonarea şi senzaţia de gaze în intestin.

Această legumăeste bogată în fibre,ceea ce o ridică pe o poziţie superioară în topul cu alimente benefice pentru un tract intestinal sănătos.

Fenicul

Legumă tot mai des întâlnită pe mesele românilor,feniculul este o sursă importantă de antioxidanţi,uleiuri esenţiale,vitamine,minerale şi fibre. Toate ambalate într-un singur produs.

Ştiai că seminţele de fenicul previn balonarea şi favorizează absorbţia şi digestia substanţelor nutritive din mâncare?

Este un motiv destul de bun pentru a te bucura din plin de gustul feniculului,fie că-l adaugi la o salată,îl combini cu un iaurt sau cu fructe de mare proaspete.

Ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai consumate plante aromatice din toată lumea.

Fie că îl foloseşti la condimentarea mâncării sau în compoziţia dulciurilor,ghimbirul are proprietăţi benefice pentru digestie,ameliorând sau chiar înlăturând probleme de digestie,cum ar fi balonarea,flatulenţa şi senzaţia de meteorism.



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg