Deodorantele naturale, soluţia împotriva transpiraţiei

1 69933 original jpg jpeg

Deodorantele din comerţ pot fi periculoase pentru sănătate deoarece conţin substanţe chimice care sunt absorbite rapid de piele. Există însă şi soluţii naturale, la fel de eficiente, făcute acasă din ingrediente disponibile în magazinele cu produse naturiste sau de profil.

Pentru axile

Acest deodorant absoarbe umezeala,având un parfum plăcut şi discret. Are o consistenţă asemănătoare deodorantelor solide,fiind preparat doar din ingrediente naturale.

Ai nevoie de:3 linguri ulei de cocos,2 linguri unt de shea,3 linguri bicarbonat de sodiu,2 linguri amidon şi5 picături ulei esenţial de lavandă sau de portocale. Amesteci pe baie de aburi untul de shea şi uleiul de cocos până se topesc şi se omogenizează. Dai deoparte şi încorporezi amidonul şi bicarbonatul de sodiu. La final,pui uleiul esenţial. Îl poţi turna într-un recipient gol de la deodorant,pentru a fi mai uşor de aplicat,sau îl păstrezi în borcan. În acest caz,ia puţin deodorant în mână şi aplică-l la axile,după ce s-a înmuiat. Aşteaptă câteva minute înainte să te îmbraci,pentru a nu păta hainele.

Pentru picioare

În zilele caniculare întreg corpul are nevoie de protecţie împotriva transpiraţiei excesive. Ca să ai parte de prospeţime de durată,îţi poti face un deodorant spray,care poate fi aplicat pe gât,braţe sau picioare.

Ai nevoie de:120 ml ulei de magneziu şi 15 picături din uleiul esenţial preferat. Este de preferat să nu alegi un ulei cu miros puternic,deoarece va fi prea îmbătător în zilele calde. Combini uleiul de magneziu cu cel esenţial,agiţi şi torni amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Aplici pe corp şi aştepţi până se usucă,apoi te îmbraci.

Pentru corp

Un deodorant natural foarte eficient este crema cu unt de mango.

Ai nevoie de:2 linguri ulei de cocos nerafinat,150 g făină de maranta,6 linguri unt de mango,4 linguri praf de copt,10 picături ulei de lămâie. Amesteci ingredientele uscate şi le încorporezi peste uleiul de cocos şi untul de mango,topite pe baie de aburi. Dai deoparte şi adaugi uleiul de lămâie. Soluţia oîntinzi pe corp dimineaţa,în strat subţire,cu mişcări circulare.

Cât costă ingredientele

200 g ulei de cocos-15 lei

200 g unt de shea-9 lei

50 ml ulei de magneziu-5 lei

100 g unt de mango-9 lei

250 g făină de maranta-23 lei