Efectele uimitoare ale uleiului de eucalipt

1 68584 original jpg jpeg

Eucaliptul, copacul veşnic verde al Australiei, este considerat a fi principala sursăde hrană pentru adorabilii urşi koala. Dar, dincolo de beneficiile oferite vieţii sălbatice, uleiurile esenţiale extrase din acest copac au efecte uimitoare asupra sănătăţii noastre.

Aruncă o privire la cele 6 beneficii uimitoare ale uleiului de eucalipt

Un bun medicament contra răcelii şi gripei

Ulei esenţial de eucalipt este un expectorant recunoscut care ajută corpul să se cureţe de toxinelecare te fac să fii bolnavă-şi te poate ajuta să treci peste o răceală sâcâitoare care întotdeauna pare să vină la momentul nepotrivit!

Dezinfectant de mâini

Acesta este un alt efect fabulos al eucaliptului. Igiena este foarte importantă,dar atunci când eşti în trafic sau la muncă poate fi dificil să îţi menţii mâinile curate. Iar asta poate fi chiar o problemă dacă vrei să mai şi mănânci ceva. În acest caz uleiul de eucalipt este soluţia,fiind fantastic în eliminarea grăsimii.

Elimină mirosurile neplăcute

Oricât de neplăcut este să o recunoaştem,cu toţii emanăm mirosuri neplăcute la un moment dat. Fie după o oră de sport,fie după o plimbare lungă sau o zi de lucru istovitoare. De altfel,poţi să miroşi după ce te-ai jucat cu animalul de companie sau după ce ai curăţat peşte.Din fericire,uleiul esenţial este un remediu minunat pentru eliminarea acestor izuri,fiind soluţia mult mai sănătoasă a deodorantelor pline de toxine. 

Controlează tusea

Cea mai urâtă parte a unei răceli este tusea,nu vocea răguşină sau secreţiile nazale abundente. Cel puţin asta susţine majoritatea oamenilor. Uneori te sâcâie chiar în toiul nopţii şi îţi lasă impresia că nu vei mai scăpa niciodată de ea. Însă uleiul de eucalipt este prietenul de nădejde pe care nici măcar nu ştiai că îl ai.

Te scapă de durerile articulare

Durerile musculare şi articulare pot afecta pe oricine,tineri şi bătrâni,fiind cauza unui efort fizic intens. Şi în această situaţie salvarea este uleiul de eucalipt,care va calma durerile imediat.

Omoară păduchii

Probabil că nu ai mai avut păduchi în cap de când erai copil,dar,dacă acum eşti părinte,este aproape inevitabil ca fiul sau fiica ta să nu vină acasă cu astfel de vietăţi oribile la un moment dat.  Este un efect la mersului în colectivitate.Soluţia cel mai la îndemână este tot eucaliptul. Partea bună este că acesta stimulează şi creşterea părului. Deci nu dispera