Leacuri contra insuficienţei cardiace

1 70840 original jpg jpeg

În insuficienţa cardiacă, inima nu mai poate asigura debitul sanguin necesar către organe şi ţesuturi, iar acestea nu mai primesc cantitatea necesară de oxigen şi de substanţe nutritive. Câteva remedii cu legume ţin afecţiunea la distanţă.

Simptome specifice

Cauzele afecţiunii sunt diverse,de la boli congenitale la hipertensiune arterială şi îngustări ale arterelor care irigă inima. Cele mai frecvente simptome sunt senzaţia de sufocare (dispnee),pulsul accelerat,tusea pe timp de noapte sau la efort,umflarea picioarelor,oboseala.

Amestec cu ceapă şi miere

Contra insuficienţei cardiace cu edeme,poţi folosi şi un ceai diuretic cu ceapă şi miere. Ai nevoie de 100 g ceapă,50 g miere,200 ml apă. Curăţă ceapa şi fierbe-o 5 minute în vas acoperit,la foc mic. Lasă la răcit,stoarce,strecoară,adaugă miere în lichidul rămas. Amestecă şi bea călduţ seara,la culcare,în cure îndelungate. Ceaiul este contraindicat celor cu ulcer gastro-intestinal şi cu hiperaciditate gastrică.

Cură cu ceai de hrean

Foloeşte frunze şi flori de hrean,proaspete (50 g) sau uscate (25 g),la o cană cu apă. Fierbe-le câteva minute în vas acoperit,lasă-le să se răcească,stoarce-le bine,strecoară. Amestecă lichidul rezultat cu miere şi pune în vas cu închidere ermetică,la rece. Ia zilnic trei linguri pe zi,câte una după mesele principale. Fă tratamentul lunar,câte 2 săptămâni în fiecare lună.

Preparat cu hrean şi miere

Utilizează următorul preparat,pentru prevenirea îngustării vaselor de sânge:amestecă bine şi lasă la macerat o ceaşcă de miere de tei cu o lingură de hrean dat pe răzătoare. Ia câte o linguriţă pe zi,30 de zile. Fă două astfel de cure pe an,în lunile aprilie şi octombrie.

Remediu cu suc de roşii

Roşiile sunt un excelent tonic cardiovascular. Alege roşii de grădină,bine coapte,sănătoase. Spală-le,scoate codiţele,scurgele,trece-le prin maşina de tocat sau prin storcător. Bea un pahar zilnic,în cure cât mai lungi.

Ce stil de viaţă adopţi

Cum nu există un tratament care să vindece complet boala,stilul de viaţă sănătos este foarte important. Renunţă la fumat,încearcă să slăbeşti. Respectă orarul meselor,dă prioritate legumelor şi fructelor,înlocuieşte carnea grasă cu cea de peşte,dă prioritate grăsimilor vegetale bune (ulei de măsline extravirgin) în dauna celor animale. Nu mânca excesiv de sărat,evită prăjelile şi bea suficiente lichide. Ai voie un pahar de vin pe zi – dar nu mai mult. Fă mişcare.