Remedii pentru oboseala cronică

1 63559 original jpg jpeg

Te simţi extenuată, ai palpitaţii tot timpul, dureri de cap şi ţi-e greu să te concentrezi? Acestea ar putea fi semnele că suferi de oboseală cronică.

Dacă nu ştii ce să faci,încearcă leacurile de mai jos. Sunt uşor de preparat şi au efecte uimitoare.

Fă o cură cu argilă

Cura de argilăalungă stările de oboseală şi de epuizare. Pune într-un pahar cu apă 1 linguriţă de argilă. Lasă amestecul să stea până dimineaţa. În primele 7 zile,bea înainte de fiecare masă numai apa de deasupra argilei. Apoi,timp de 14 zile consumă tot conţinutul paharului. Continuă tratamentul 10 zile,în fiecare lună,timp de jumătate de an.

Bea suc de orz verde

Este un remediu bogat în minerale şi enzime detoxificante. Îl găseşti la plafar sau îl poţi prepara chiar tu,dacă pui orz la încolţit. Lasă seminţele de orz în apă,la înmuiat,timp de 24 de ore. Plantează-le apoi în ghivece. Taie planta când ajunge la 15-20 de cm,pune-o în blender şi adaugă apă. Bea 50 ml de suc,de 3 ori pe zi,timp de 20 de zile.

Încearcă tinctura de rozmarin

Este utilă persoanelor care desfăşoară muncă intelectuală,deoarece reduce oboseala,alungă stresul şi diminuează depresia psiho-emoţională. Pune 60 de picături pe zi,în apă sau ceai. Bea amestecul 20 de zile pe lună,timp de 2 luni. Totodată,ceaiul de rozmarin tonifică organismul. Toarnă peste 30 de g de flori de rozmarin 1 litru de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute,apoi strecoară conţinutul. Bea de 3 ori pe zi,timp de 1 lună.

Masaj cu oţet de mere

Masajul cu oţet de mere,aromatizat cu 1-2 picături de ulei de levănţică sau rozmarin,face minuni în alungarea stării de oboseală şi a surmenajului intelectual. Masează tot corpul,cu mişcări de jos în sus. Insistă asupra umerilor,a cefei,a toracelui şi a frunţii.

Băi cu ace de pin

În oboseala cronică sunt indicate şi băile cu ace de pin. Fierbe 3 mâini de ace de pin timp de 10 minute. Strecoară lichidul şi pune-l în apa din cadă. Stai în cadă 15 minute.

Bea ceai de ginseng

Ginsengul conţine multe vitamine şi minerale şi este recomandat celor care suferă de oboseală cronică. Infuzează 3 g de rădăcină de ginseng în 500 ml de apă fierbinte,timp de 15 minute,şi apoi strecoară. Bea o cană în fiecare dimineaţă,timp de 15 zile. Băut în exces,ceaiul de ginseng poate cauza tahicardie,fiind contraindicat femeilor însărcinate,copiilor sub 16 ani,persoanelor supraponderale şi hipertensivilor.

Sfatul specialistului

Doctor homeopat Irina Firuti

Dacă,suferind de stări cronice de oboseală,v-aţi făcut investigaţii atente (analizele obişnuite de sânge,o electrocardiogramă sau o radiografie toracică simplă) pentru a exclude o boală care să le explice,puteţi încerca să urmaţi un tratament homeopat. Acesta se va indica în urma unei consultaţii în care se vor căuta cauze subtile,nedepistabile paraclinic,cum ar fi:incapacitatea de a gestiona situaţii stresante în mediul familial sau profesional,epuizări după traume psihice majore,cum ar fi o pierdere a unei persoane dragi,a unei poziţii socio-profesionale,surmenajul în perioade de solicitare intelectuală majoră (examene,lucrări importante). Pentru acestea vi se va căuta un remediu cât mai apropiat stării dumneavoastre.

Citeşte şi:

Remedii naturale împotriva balonării

Remedii pentru tusea seacă