Soluţii rapide care combat mahmureala

1 66631 original jpg jpeg

Atunci când te lupţi cu nesuferita mahmureală, toată lumea îţi recomandă să bei o cafea tare. Nu e chiar ceea ce-ţi trebuie, deoarece deshidratează. Iată câteva leacuri antimahmureală care într-adevăr funcţionează!

Mahmureala este o stare de disconfort care apare în urma consumului de alcool. Ficatul este cel mai afectat şi te vei alege cu simptome care mai de care mai neplăcute. Durerea de cap este aproape insuportabilă,de abia poţi să ţii ochii deschişi,iar senzaţia de greaţă nu-ţi dă pace câteva ore. Mahmureala dispare în general de la sine,dar o poţi alunga mai repede dacă recurgi la unul dintre aceste remedii.

Zeama de varză,efect garantat

Ce efect are Dacă vrei să „tai“ senzaţia de greaţă,cel mai bun leac la care poţi apela este zeama de varză. Efectul ei este benefic în astfel de cazuri,întrucât are în conţinut bacterii care sunt produse în timpul procesului de fermentaţie şi care au rolul de a favoriza digestia. În plus,este îmbogăţită cu vitamina B12,ce are capacitatea de a stimula circulaţia sângelui,reducând starea de somnolenţă.  

Cum o foloseşti

Pentru rezultate ime­diate,este recomandat să bei câte o cană cu zeamă de varză proaspătă la fiecare 2-3 ore.

Ceaiul de busuioc domoleşte crampele stomacale

Ce efect are Pe lângă greaţă,te lupţi şi cu junghiuri dureroase în zona abdominală? Acestea sunt cauzate de o digestie îngreunată,iar ceaiul de busuioc te poate ajuta. El va uşura digestia alimentelor,va relaxa muşchii şi astfel durerea va scădea în intensitate.

Cum îl foloseşti

Pune o linguriţă de busuioc uscat înr-o cană de apă fierbinte şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea ceaiul cald,de două ori pe zi.

Mierea neutralizează efectele alcoolului

Ce efect are Odată ajuns în organism,alcoolul se transformă într-o substanţă toxică,acetaldehida,care-ţi dă ficatul peste cap. Din această cauză te vei simţi rău pe parcursul zilei. Mierea în schimb are un aport de sodiu şi de potasiu care contribuie la eliminarea toxinelor din sânge.

Cum o foloseşti Ia 3-4 linguriţe cu miere dimineaţa,pe stomacul gol.

Ceaiul de muşetel alungă durerile de cap

decfed08a422419a765f49bb41dba393 jpg jpeg

Ce efect are Simţi că-ţi explodează capul de durere şi chiar şi cea mai mică şoaptă o amplifică. Datorită esenţelor aromate din compoziţia sa,ceaiul de muşeţel are efect calmant,iar durerea va dispărea ca prin farmec.Cum îl foloseşti Pune o lingură cu flori uscate la opărit pentru 2-3 minute şi bea ceaiul cât timp este cald.

Sucul de mandarine acţionează rapid

095a4f1f14d694b4ee7f3027b9a54bda jpg jpeg

Ce efect are Pentru a reduce toate simptomele în timp record,poţi apela cu încredere la sucul de mandarine. Este acru,deci va elimina senzaţia de greaţă,iar fibrele din conţinutul lui vor stimula digestia.

Un pahar cu suc proaspăt stors,înainte de micul dejun,va face minuni asupra organismului.

Sfatul specialistului:Violeta Botescu Medic specialist homeopatie şi acupunctură E-mail:violetabotescu@yahoo.com

A preveni e mai bine decât a trata. Mesele trebuie să fie luate în cantităţi mici,fără a combina dulciurile cu grăsimile. Fructele trebuie mâncate separat,este bine să eviţi băuturile acidulate şi cele dulci,iar alcoolul trebuie consumat în cantităţi moderate. În caz că apar simptome specifice mahmurelii,ai nevoie de repaus al sistemului digestiv,iar revenirea la alimentaţia normală se va face treptat,cu alimente uşoare,precum supe,legume şi carne slabă.