Tratamente pentru păr uscat şi deteriorat

1 66322 original jpg jpeg

Îngrijirea nepotrivită şi obiceiurile de coafat pot deranja echilibrul natural al părului. Atunci când părul devine uscat se rupe uşor şi este aspru la atingere. Un astfel de păr este greu de pieptănat şi are puţin luciu. Iată câteva tratamente pentru păr uscat şi deteriorat:

Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru păr uscat şi deteriorat  este cel cu ulei de susan.

Uleiul de susan,unul dintre tratamentele pentru părul uscat şi deteriorat

Iată cum se procedează:se amestecă o lingură de ulei la rădăcină,combinat cu suc de lămâie. Aplică acest amestec pe pielea capului şi pe păr. Înfăşoară capul cu un prosop fierbinte. După o jumătate de oră,spală părul cu şampon. Această mască trebuie aplicată timp de două luni,o dată pe săptămână.

Unul dintre cele mai folosite tratamente pentru părul uscat şi degradat este gălbenuşul de ou. Acesta acţionează ca un hidratant natural şi devine un balsam pentru părul uscat. Se amestecă două ouă cu jumătate de cană de ulei de măsline. Se agită bine amestecul şi se aplică direct pe păr. Apoi,părul se acoperă cu o cască de duş. Se stă aşa timp de o oră,apoi se clăteşte bine părul cu apă călduţă. Foloseşte acest tratament timp de câteva săptămâni. Rezultatele dorite nu se vor lăsa prea mult aşteptate.Şi uleiul de nucă de cocos este un bun tratament pentru părul uscat şi degradat. Acesta este şi foarte simplu de utilizat. Masează cu ulei de nucă de cocos părul,dar şi scalpul. Lasă-l să acţioneze întreaga noapte. Clăteşte părul abia dimineaţa.Când vorbim despre tratamente pentru păr uscat şi degradat nu putem să nu amintim şi de iaurt. Sunt bine-cunoscute proprietăţile de hidratare ale iaurtului. Adaugă o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de miere în jumătate de cană de iaurt. Se amestecă şi se aplică pe păr şi pe rădăcini. După 15 minute,clăteşte părul cu apă călduţă. Repetă acest tratament de două ori pe lună.

În tratamentele pentru păr uscat şi deteriorat se utilizează şi bananele

Frunzele de curry nu sunt doar un ingredient folosit în bucătărie pentru a da savoare mâncărurilor. Sunt recunoscute şi ca un bun tratament pentru părul uscat şi degradat.

Se încălzesc trei linguri de ulei de nucă de cocos,adăugând în ele 8-9 frunze de curry. Se încălzeşte timp de câteva minute şi se lasă să se răcească. Aplică apoi amestecul pe pielea capului şi pe păr. Înfăşoară părul cu un prosop cald,timp de 15 minute. Acest tratament va fi ca un balsam natural pentru părul tău. Este indicat să repetaţi ritualul o dată pe săptămână. După câteva luni,părul tău îşi va recăpăta strălucirea.

Bananele sunt şi ele un eficient tratament pentru părul uscat şi degradat. Iată cum se procedează:amestecă  două banane coapte şi pune şi două linguriţe de ulei de nucă de cocos,miere şi ulei de măsline. Aplică această pastă pe păr,timp de un sfert de oră. Spălă ulterior părul cu apă caldă şi şampon.

Şi uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune  tratamente pentru părul uscat şi degradat. Încălzeşte o ceaşcă de ulei de măsline. Aplică-l pe scalp cu vârful degetelor. Masează părul timp de cinci minute. Clăteşte părul cu un şampon pentru a îndepărta uleiul din păr.