Stai mult la calculator? Cum îţi protejezi vederea

1 71704 original jpg jpeg

Mulţi dintre noi petrec ore întregi, în fiecare zi, în faţa calculatorului, a televizorului, butonând telefonul mobil, jucându-se pe tabletă sau câutând diverse adrese p monitoarele GPS. Tehnologia este parte din viaţa noastră, dar, pe lângă beneficiile evidente, folosirea dispozitivelor cu ecran poate dăuna ochilor.

Computerele ne solicită ochii,ducând la otulburarecunoscută sub denumirea de Sindrom al Vederii la Calculator (SVC) care include o serie de simptome,precum ochi uscaţi,iritaţie,vedere înceţoşată,vedere dublă,dureri de cap şi oboseală. Dacă picăturile de pe rafturile farmaciilor par răspunsul pentru orice problemă a ochilor,adevărul este că nu e nevoie să abuzezi de ele. Iată câteva sugestii pentru a ajuta ochii să se simtă mai confortabil:

Clipeşte mai des

Este normal să uiţi să clipeşti atunci când te uiţi cu interes la un ecran. Deci încearcă să fii mai conştientă de această nevoie şi clipeşte mai des.

Femeile,mai susceptibile decât bărbaţii

Este posibil să vrei să încerci picăturile pentru ochi cunoscute sub numele de "lacrimi artificiale". Acestea sunt disponibile ca soluţie lubrifiantă,soluţie salină,produse homeopate şi alte tipuri. Dar,chiar şi un simplu umidificator pus în camera în care petreci cel mai mult timp în faţa calculatorului poate fi de folos,de asemenea.

Stinge luminile

Redu puterea becurilor din birou şi reglează jaluzele pentru a face cât mai puţină lumină în încăpere care te obligă să măreşti luminozitatea ecranelor,şi care creează efectul de orbire.

Fă mai multe pauze

Fă mai multe pauze pentru a-ţi odihni ochii. Asociaţia Americană de Optometrie recomandă odihnirea ochilor timp de 15 minute la fiecare 2 ore de lucru continuu în faţa unui ecran electronic. În plus,la fiecare 20 de minute,ia-ţi câteva secunde ochii din ecran  şi îndreaptă-ţi privirea spre un obiect îndepărtat.

Cea mai simplă sugestie

 Curăţă ecranul în mod frecvent. Praful şi reziduurile fac cuvintele mai greu de citit,ceea ce te obligă să forţezi mai mult ochii.

O abordare diferită

Cercetătorii din India au realizat un studiu pe 291 de persoane care au folosit calculatoarele la locul de muncă şi care aveau niveluri similare de disconfort vizual. Aceştia au pus jumătate dintre subiecţi într-un grup care a practicat o oră de yoga pe zi,cinci zile pe săptămână. Ceilalţi au făcut activităţile lor obişnuite de agrement,pentru aceeaşi perioadă de timp. După 60 de zile,grupul de yoga a redus disconfortul la ochi,în timp ce la celălalt grup disconfortul a crescut.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg