Chinezii sunt cunoscuţi pentru varietatea în bucătărie. În China se servesc la o masă mai multe preparate, care au la bază carnea, orezul, tăiţeii, sosul de soia, tofu şi condimentele aromate, care dau gust şi savoare mâncării. De asemenea, chinezii se remarcă prin consumul alimentelor cu celebrele beţişoare, care pot fi găsite acum la nivel mondial, dar şi prin tehnicile lor speciale de gătit. Oricât de mult ne-am dori să gătim acasă un preparat chinezesc, cu greu ne iese la fel. Iată de ce!

Amidonul, secretul sosurilor delicioase

Cum reuşesc bucătarii chinezi să facă peştele şi carnea să aibă acel luciu apetisant în farfurie sau sosurile să aibă consistenţa cremoasă şi delicioasă? Secretul lor constă în calitatea cărnurilor, dar şi în amidonul de porumb pe care îl folosesc în multe preparate culinare. Nu există sos pe care ei să nu îl prepare la temperaturi ridicate fără amidon de porumb.

Citeşte şi: Curiozităţi despre orez şi risotto. Cum pot fi gătite? 

Galbenuş de ou pentru marinarea cărnurilor

Bucătarii chinezi marinează carnea în gălbenuş de ou, aproximativ 15 minute, înainte de preparare. Această tehnică se numeşte „catifelare‟, oferă strălucire fripturii şi o protejează în timpul gătitului. Oul împiedică lichidul să se evapore din carne, astfel încât carnea rămâne fragedă şi gustoasă.

De asemenea, un alt truc pe care bucătarii chinezi îl fac pentru o carne perfectă este fierberea cărnii înainte de gătire. Fierberea ajută la îndepărtarea excesului de sânge şi frăgezeşte carnea. Această tehnică se foloseşte în special în cazul cărnurilor roşii.