Anunţul a fost făcut chiar de prezentatoarea TV, care a făcut public un mesaj, în care le-a dezvăluit fanilor că după doi copii a sosit momentul să facă o schimbare şi în ceea ce priveşte cariera ei. 
 
”De pe frontul de mamicie, aş vrea să vă scriu câteva rânduri. Am fost mereu sinceră şi, când s-a întâmplat ceva important în viaţa mea, am preferat să aflaţi de la mine, nu din surse'. Iată-mă, aşadar, în faţă unui astfel de moment.
 
Dragii mei prieteni, misiunea mea la Acces Direct s-a încheiat. Decizia îmi aparţine în totalitate şi vine după multe nopţi de nesomn. Am intrat într-o altă etapă a vieţii mele şi simt nevoia unei schimbări. Au fost nouă ani plini, cu bune şi cu rele, în care am învăţat multe. Despre lume, despre viaţă, despre mine.
Le mulţumesc colegilor care mi-au fost alături, în tot acest timp. Şi le urez succes, în noul sezon, căci emisiunea merge mai departe. Cât despre mine, după aproape nouă ani de ştiri şi alţi nouă de divertisment şi news magazine, tot ce va pot spune e că nu voi renunta la televiziune. Este profesia mea, pasiunea mea! După cum ştiţi, acum sunt în concediu postnatal. De fapt, sunt a copiilor mei, pentru încă o perioada  🙂 Dar ne vom revedea în curând, la ANTENA 1!
#television #antena1 #tvhost #simonagherghe”, a scris Simona Gherghe pe Facebook.
 
Simona Gherghe este căsătorită cu Dragoş Săndulescu, căruia i-a dăruit doi copii, o fetiţă pe nume Ana Giorgia şi un băieţel, pe nume Vlad.