Combinată cu mierea, cătina devine un remediu natural pentru foarte multe afecţiuni: anemie, astenie, gripă, viroze respiratorii, sensibilitate la răceli şi infecţii, ulcer, diaree şi nu numai. Prepară sirop de cătină şi consumă-l cel puţin două luni, în fiecare zi. Va face miracole pentru imunitatea organismului tău.

Citeşte şi: Tratament pentru păduchi. Remediile care te scapă imediat de ei

Cum se prepară şi cum se consumă siropul de cătină, potrivit secretele.com.

Cum se prepară siropul de cătină: 

Avem nevoi de un kilogram de cătină.

Se spală bine şi se scot codiţele lemnoase, atât cât se poate.

Se lasă să se scurgă bine de apă, apoi se dau prin storcătorul cu presare la rece sau prin maşina de tocat. Se pot amesteca şi în blender, cu o cantitate mică de apă, iar pentru a obţine sucul se storc bine printr-un tifon.

Se obţine un suc gros, uleios.

Sucul obţinut se amestecă foarte bine cu aceeaşi cantitate de miere (la o cană de suc de catină se adaugă o cană de miere)

Se pune în sticle/borcane închise ermetic şi se ţine la frigider timp de două, trei săptămâni.

Pulpa ramasă se păstrează la frigider, într-un borcan închis ermetic şi se poate folosi la duş, ca un scrub natural.

Citeşte şi: 8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

Cum se consumă siropul de cătină: 

Siropul se amestecă în prima saptămână în fiecare zi, apoi la câteva zile, pentru a omogeniza cele două componente. Altfel fermentează!

Se consumă o lingură, de două, trei ori pe zi, cu un pahar cu apă, prima dată dimineaţa, pe stomacul gol sau se poate folosi ca îndulcitor – ideal pentru băuturile călduţe pe care le serviţi copiilor.