5 trucuri ca să-ţi reîmprospătezi tenul

1 47629 original jpg jpeg

Şi tenul suferă pe caniculă! Aşa că ai nevoie de câteva măsuri salvatoare, care să te ajute să arăţi bine toată vara. Iată cum poţi avea mereu o înfăţişare proaspătă.

Pe aceeaşi temă:

Arome proaspete pentru o vară caniculară

Machiaj pentru piele bronzată

1. Revigorare sub duş

Nu aştepta să simţi efectele căldurii prin toţi porii. Cum te-ai trezit,fă un duş! Foloseşte un gel revigorant,cu arome exotice,fructate sau uşor masculine. La final,clăteşte-te cu un jet de apă rece,insistând pe gambe.

În timpul duşului,poţi totodată să scapi de părul nedorit de pe picioare cu ajutorul unei creme depilatoare sau al unui epilator rezistent sub apă. Nu uita să foloseşti deodorantul imediat după duş,deoarece porii sunt deschişi şi astfel vei evita mirosurile neplăcute ce pot apărea în timpul zilei.

2. Un nou ritual de îngrijire a corpului

Pe timpul verii,pielea are alte nevoi. De aceea,renunţă la crema de corp pe care o foloseşti în mod obişnuit şi optează pentru una dintre următoarele variante:* O hidratare lejeră,cu loţiuni de corpLoţiunile de corp parfumate au o textură lejeră,care intră rapid în piele,parfumează şi hidratează,fără să lase urme grase pe piele. În plus,aromele răcoritoare sunt ideale pentru a-ţi crea o senzaţie de confort.* O piele proaspătă cu spray-uri parfumateExistă pe piaţă spray-uri care,pe lângă faptul că parfumează subtil pielea şi o hidratează,au un efect de răcorire instant şi de durată,fiind un adevărat deliciu pentru corp.

Vara par mai interesante mirosurile proaspete şi vegetale. Antropologii numesc acest lucru memorie olfactivă sezonieră. Amplificate de căldură,aceste note au o intensitate revigorantă pentru corp şi relaxantă pentru spirit. Foloseşte-le pe cele:

Dacă mirosul dulce-acrişor al fructelor de pădure ţi se pare cel mai potrivit pentru o zi călduroasă de vară,atunci alege un parfum fructat.

Mango,lămâie verde,mandarine,frezie,hibiscus... Iată un cocteil minunat de citrice şi de flori exotice,care te va învălui cu parfumul lui.

Un parfum delicat precum aroma florilor în amurg (crin,bujor,iasomie),combinată cu cea a frunzelor după o ploaie de vară.

Lămâie,portocală,grepfrut... sigur îţi va plăcea acest mix de citrice,dominat de un buchet floral înmiresmat.

4. Îngrijire specială pentru faţă

Ritualul de îngrijire a tenului se schimbă şi el în funcţie de anotimp. Începe dimineaţa prin împrospătarea tenului cu o loţiune sau cu un gel demachiant sub formă de spumă.

Înlocuieşte demachiantele şi cremele grase cu geluri,seruri sau cu emulsii,care pătrund rapid în piele. În plus,după o zi toridă sau într-o dimineaţă în care te-ai trezit cu cearcăne,aplică pe faţă o mască răcoritoare.

Vara sunt de preferat produsele cosmetice cu consistenţă lejeră. Alege o cremă colorată sau un fond de ten matifiant şi foloseşte creme hidratante uşoare,care nu încarcă tenul.

Pentru machiajul ochilor,foloseşte farduri rezistente la apă,care nu-şi modifică aspectul chiar dacă afară este foarte cald,iar pielea transpiră. Tot din acest motiv,este bine să foloseşti un rimel waterproof,care va arăta impecabil pe tot parcursul zilei.

Indispensabilă pe timp de vară este apa termală. Aceasta nu numai că împrospătează tenul,dar ajută şi la fixarea machiajului. Aşadar,după ce ai terminat cu aplicarea produselor cosmetice,pulverizează puţină apă termală pe toată faţa.



Recente

Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg