Călcâiele crăpate. Remedii naturiste ca să ai o piele catifelată

călcâiele crăpate jpeg

Pielea călcâielor s-a îngroşat şi este crăpată? Dacă vrei să scapi de călcâiele crăpate şi să te bucuri de o piele fină, încearcă trucurile noastre garantate.

Cum scapi de călcâiele crăpate - 3 paşi simpli pentru o piele fină

– Ţine picioarele într-un recipient cu apă caldă în care ai adăugat puţin oţet de mere. Acesta va înmuia foarte bine pielea călcâielor şi va facilita exfolierea.

– Pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe călcâiele crăpate foloseşte ca şi scrub tărâţe de grâu,mălai sau zaţ de cafea. Poţi încerca şi un amestec din sare de mare şi ulei de migdale,în care să adaugi şi câteva picături de zeamă de portocale.

– Înfăşoară-ţi picioarele într-un prosop curat şi uscat,apoi aplică un strat subţire de pudră de talc. Pentru hidratare foloseşte creme ce conţin vitamina A,uleiuri esenţiale sau substanţe emoliente. Un substitut foarte eficient al cremei hidratante este uleiul de măsline,cunoscut pentru proprietăţile sale hrănitoare. La fel de eficient este şi uleiul de soia sau cel de migdale. Aplică uleiul pe călcâie prin mişcări circulare,pune-ţi o pereche de şosete din bumbac şi lasă-l câteva ore să acţioneze cateva ore.

Remedii naturiste pentru călcâiele crăpate şi aspre

1. După o baie caldă şi o curăţare adecvată a călcâielor cu o piatră ponce,aplică un ulei vegetal hidrogenat (margarină,sos pentru salată,ulei de măsline etc.) şi masează bine călcâiele. Pune-ţi în picioare nişte şosete din bumbac şi stai cu ele până dimineaţa.

2. Ţine picioarele în zeamă de lămâie timp de 20 minute. Pentru rezultate vizibile urmează acest tratament săptămânal,timp de o lună.

3. La sfârşitul zilei,înmoaie-ţi picioarele în apă caldă cu săpun,timp de 15 minute. Aplică apoi un amestec dintr-o linguriţă de vaselină şi zeama unei lămâi.

4. Aplică pulpa unei banane coapte pe călcâiele crăpate şi las-o să acţioneze timp de 10 minute. Îndepărtează apoi cu apă călduţă.

5. Încearcă un scrub cu portocale şi ulei de măsline. Ai nevoie de:două portocale,o cană de ulei de măsline şi o cană de sare de mare. Amestecă uleiul cu sarea de mare şi taie portocalele în felii rotunde. Scufundă felia de

în amestecul de ulei şi sare de mare şi masează-ţi apoi cu felia de portocală călcâiele,timp de 10 minute.

Dietă pentru călcâie catifelate

Uscarea şi crăparea călcâielor este cauzată adesea de o deficienţă de vitamine,minerale,zinc şi acizi graşi omega-3. Iată o listă de alimentele care te pot ajuta în tratarea din interior a acestei probleme. În acest fel vei scăpa definitiv de călcâiele crăpate.

Vitamina E găseşti în uleiurile vegetale,legume verzi,cereale,germeni de grâu,produse din cereale integrale şi alune/nuci.

Calciu găseşti în lapte,brânză,iaurt,lapte din soia,peşte slab,cereale,

.

Fier găseşti în carnea de pasăre şi în peşte,cereale,ouă,legume şi fasole boabe.

Zinc găseşti în stridii,carne de pasăre,crab,fasole,iaurt,orez brun.

Acizi graşi omega-3 găseşti în peştele de apă rece,seminţe de in şi ulei din seminţe de in.



Recente

Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg