Canicula ne ruinează organismul şi ne întunecă minţile

1 74490 original jpg jpeg

Temperaturile ridicate persistă şi mâine (n.r.-miercuri) în Capitală, disconfortul termic fiind accentuat de indicele temperatură-umezeală, al cărui prag critic va fi depăşit din nou. În aceste condiţii, bucureştenii trebuie să ia toate măsurile pentru a evita consecinţele caniculei.

Indicele temperatură-umiditate (ITU) este responsabil pentru disconfortul termic,îndeosebi când pragul critic de 80 de unităţi este depăşit.

Acest lucru se va întâmpla,potrivit avertismentului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM),în cea mai mare parte a ţării,inclusiv în Bucureşti,temperaturile urmând să depăşească 35 de grade Celsius în sudul şi în estul ţării.

Nu scăpăm,aşadar,de caniculă,în Bucureşti temperaturile resimţite la sol fiind cu mult peste cele anunţate de specialişti.

Mai rău este că minimele nu vor scădea sub 20 de grade Celsius,pe parcursul nopţii vremea rămânând la fel de sufocantă.

 

Temperatura la sol,mult mai ridicată

Cercetătorul meteo Dumitru Baltă ne-a explicat mecanismul care face ca temperatura resimţită la nivelul solului să fie mult mai mare.

„Valul de aer cald aduce temperaturi foarte ridicate,la care se adaugă energia calorică a radiaţiei solare directe ce atinge suprafaţa terestră fără ca energia ei să fie modificată,în condiţiile în care umezeala relativă este sub 60%,adică nu e foarte mare. Această radiaţie directă solară pătrunde nestingherită,nemodificată,până la suprafaţă,situaţie în care contribuie la sporirea cantităţii de energie a suprafeţei terestre şi face ca şi temperatura să fie mai ridicată”,ne-a explicat meteorologul.



Recente

Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg