Mască pentru ten. 7 măşti ca să ai o piele strălucitoare

1 65228 original jpg jpeg

Desigur, vrei să arăţi minunat în seara de Revelion. Între alte pregătiri care să te facă să străluceşti, poţi să-ţi prepari singură o mască pentru ten, cu ingrediente simple şi eficiente.

1. Mască pentru ten din argilă,pentru tenul gras

Dacă ai tenul gras,încearcă o mască dintr-o lingură de argilă,un gălbenuş de ou şi o lingură de pulpă pasată de avocado. Amestecă foarte bine ingredientele şi aplică masca pe faţă şi pe gât,evitând zona din jurul ochilor.

După 10 minute,clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă pentru tenul gras. Argila absoarbe şi elimină excesul de sebum,iar avocado şi gălbenuşul de ou hidratează şi hrănesc.

2. Miere,pentru tenul uscat

Pentru un tratament hidratant,ai nevoie de o lingură de miere,un gălbenuş de ou,o linguriţă de ulei de migdale şi o lingură de iaurt. Aplică această mască pentru ten uscat pe faţă,aşteaptă 10 minute să acţioneze,apoi clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă. Mierea stimulează şi catifelează pielea,oul şi uleiul de migdale pătrund în ten şi hidratează,iar iaurtul netezeşte tenul şi strânge porii.

3. Mască pentru ten din măr, pentru tenul normal

Vrei o mască nutritivă pentru tenul normal? Ai nevoie de un sfert de măr,½ ceaşcă de fulgi de ovăz,o lingură de miere,un iaurt simplu şi o linguriţă de ulei de măsline. Toarnă iaurtul într-un bol,adaugă uleiul de măsline şi mierea şi amestecă energic.

La final,încorporează piureul de măr şi presară fulgii de ovăz. Aplică masca pe faţă şi aşteaptă 20 de minute,până îşi face efectul. La final,clăteşte cu apă călduţă. Mărul are efect antirid şi dă luminozitate pielii,iar mierea şi iaurtul hrănesc tenul.

4. Morcovi,pentru tenul mixt

Această mască pentru ten mixt se prepară din doi-trei morcovi şi patru linguri de miere. Fierbe morcovii şi pasează-i după ce s-au răcit. Adaugă miere şi amestecă totul foarte bine. Aplică masca pe tenul curat şi aşteaptă timp de 10 minute să-şi facă efectul. La final,clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă pentru tenul mixt. Bogaţi în vitamina A,morcovii hrănesc şi dau elasticitate pielii,iar mierea hidratează tenul.

5. Mască pentru ten din banană,pentru tenul matur

Pentru un ten fără riduri,încearcă o mască dintr-o jumătate de banană şi un fruct de avocado. Pasează banana şi pulpa de avocado într-un blender şi aplică masca pe faţă şi pe gât. Las-o să acţioneze aproximativ 20 de minute,după care spală-te cu apă călduţă,apoi cu apă rece,pentru a închide porii. Aplică o cremă antirid. Avocado redă elasticitatea pielii,iar banana hidratează intens.

6. Apă de trandafiri,pentru tenul cu pete

Dacă vrei să scapi de pete,poţi prepara un amestec din două linguri de făină,două linguri de apă de trandafir şi două linguri de suc de lămâie. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. La final,clăteşte faţa cu apă caldă.

7. Mască pentru ten din fulgi de ovăz,pentru tenul sensibil

Amestecă pulpa de la o banană,o cană de fulgi de ovăz fierţi în lapte,un ou şi o lingură de miere. Aplică masca pe faţă,masând în sens circular,şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. La final,clăteşte cu apă călduţă. Fulgii de ovăz curăţă tenul în profunzime şi-l calmează,banana conţine vitamina A,oul conţine lecitină (un emolient natural),iar mierea hidratează.

8. Adio,puncte negre!

Bate un albuş de ou spumă şi adaugă două linguriţe de mălai. Aplică masca pe zonele afectate şi aşteaptă să se usuce. Freacă apoi pielea cu o pânză perfect curată,după care spală faţa cu apă călduţă.

Alimente care nu îngraşă seara



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg