Protejează-ţi pielea în zilele toride!

1 54389 original jpg jpeg

Soarele îmbietor, care face deliciul unei zile perfecte de vară, poate fi şi inamicul tău. Anul acesta, asistăm la cea mai mare activitate din ciclul solar actual, cu un nivel foarte crescut de radiaţii ultraviolete. Prin urmare, nu trebuie să ieşi din casă fără protecţia potrivită ţie.

Foloseşte crema de protecţie cu 20 de minute înainte să părăseşti încăperea,nu doar atunci când mergi la plajă. Astfel te pui la adăpost de cele mai agresive forme de cancer de piele şi previi îmbătrânirea prematură. Produsele de protecţie solară te apără de razele periculoase în două feluri:unele împrăştie lumina,reflectând-o departe de corp,iar altele absorb razele UV înainte ca acestea să intre în piele.

Ce produse foloseşti

Pentru expuneri îndelungate la soare,copiii,persoanele blonde,roşcate şi şatene,cu ochi verzi şi albaştri,care au pielea deschisă la culoare,care „se ard“ uşor şi cu aluniţe trebuie să se orienteze către creme cu factor de protecţie solară 50. Dacă nu te încadrezi în această categorie,mai ales în primele zile de plajă,foloseşte dermatocosmetice cu FPS 25-30. Este bine de ştiut că o cremă cu factor de protecţie 10 permite trecerea a 10% din razele soarelui,în vreme ce una cu FPS 25 va permite unei fracţiuni de doar 2,5% din radiaţiile ultraviolete să penetreze epiderma.

La ce să fii atentă

simeon stalpnicul png

Chiar dacă în comerţ găseşti o sumedenie de creme antisolare,mai ales când călătoreşti cu maşina pe distanţe mari,alege produsele care menţionează pe etichetă faptul că te protejează împotriva radiaţiilor de tip UVA,care afectează fibrele de colagen şi de elastină,străbat norii şi sticla,dar şi împotriva celor de tip UVB,care provoacă arsurile solare. Ambele afectează lanţurile ADN celulare,lasă pete inestetice pe piele şi pot cauza apariţia cancerului cutanat.

În funcţie de tipul de piele,alege...

Pielea uscată necesită o loţiune protectoare,în timp ce persoanele cu tenul gras şi acneic trebuie să folosească creme-ecran,cu fotoprotecţie specială,care să nu încarce faţa.

Dacă ai o epidermă sensibilă,optează pentru dermatocosmetice fără parfum şi alţi acizi care pot declanşa o reacţie alergică. De asemenea,încearcă să nu combini produsele de protecţie solară cu cele destinate machiajului,întrucât poţi să reduci din eficienţa cremei care te apără de ultraviolete,iar amestecul celor două poate să declanşeze apariţia coşurilor.

Îngrijire atentă pentru păr

Nu doar tenul şi pielea au nevoie de protecţie solară,ci şi părul! Prin urmare,cumpără-ţi un produs care să ajute la prevenirea deteriorării podoabei capilare şi care să-i menţină culoarea chiar şi în urma expunerii la soare. Nu în ultimul rând,evită să stai în bătaia directă a razelor soarelui la orele amiezii,în special între orele 11.00 şi 16.00,deoarece radiaţiile sunt cele mai puternice în acest interval orar.

Pont

Cremele-ecran cu filtre minerale creează o peliculă de protecţie pe suprafaţa pielii şi prezintă un risc mai mic de alergii decât filtrele chimice.

simeon stalpnicul png


Recente

Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg