Riduri? Eu n-am probleme!

1 62950 original jpg jpeg

Considerate semne ale îmbătrânirii pielii, ridurile nu ţin cont însă de vârsta biologică. În ultima vreme, tot mai multe femei tinere se confruntă cu această problemă. Fie că ţine de moştenirea genetică ori de factorii externi, află cum te poţi feri de ele!

Ridurile pot să apară mai devreme decât am anticipat,aşa că lupta împotriva lor începe în pragul vârstei de 30 de ani. Totul depinde de moştenirea genetică a fiecăreia dintre noi,cât şi de factorii externi:temperaturile ridicate,expunerea excesivă la soare,produsele cosmetice necorespunzătoare tipului de ten,poluarea şi umiditatea crescută a aerului.

Pentru a întârzia apariţia temutelor riduri,ai totuşi la îndemână câteva arme redutabile,cum ar fi alimentaţia sănătoasă,un regim de viaţă echilibrat şi folosirea unor produse inovative de îngrijire a tenului.

Dormi pe spate!

Potrivit unor teste recente,ridurile pot să apară chiar şi atunci când dormi. În timpul somnului,în funcţie de poziţia capului,apar riduri care nu vor dispărea dimineaţa,după ce te trezeşti.

Evită,deci,să dormi prea multe ore pe o parte,pentru că favorizează ridurile de pe bărbie şi de pe obraji,dar şi poziţia de somn pe burtă,care favorizează apariţia ridurilor la nivelul frunţii.

Alimentaţia,secretul tinereţii

Legumele,fructele,carnea albă,peştele sunt benefice şi pentru tinereţea pielii. În afara lor,cacaoa te ajută în lupta cu ridurile. Este bogată în flavonoizi şi în antioxidanţi,care stimulează circulaţia sangvină.

Carnea albă luptă eficient împotriva îmbătrânirii pielii prin conţinutul de proteine,esenţiale proceselor regenerative,iar peştele gras originar din mările reci conţine Omega 3,element esenţial în menţinerea elasticităţii epidermei.

Poartă ochelari de soare

Anumite mişcări repetitive ale muşchilor  feţei,cum se întâmplă când eşti încruntată,duc la formarea ridurilor de suprafaţă. Cel mai bun sfat este să porţi zilnic ochelari de soare,mai ales vara. Factorul de protecţie al lentilelor contează enorm,aşa că nu alege ochelari care nu au aşa ceva!

Evită săpunurile!

Nu-ţi spăla şi nu-ţi demachia faţa cu săpunuri obişnuite! Foloseşte unele speciale pentru ten şi ai grijă ca acestea să aibă în compoziţie şi glicerină. De asemenea,optează pentru geluri lichide pentru demachiere! Şi ţine cont că nu este recomandat să te speli pe faţă cu săpun  decât seara,înainte de demachiere şi de culcare!

Reguli simple pentru un ten frumos

-evită soarele între orele 12-16;-foloseşte o cremă cu factor mare de protecţie;-mai ales în perioada verii,este bine să reduci numărul de ţigări fumate;-foloseşte o cremă grasă ­pentru noapte;-mănâncă soia şi produse bogate în proteine;-cel puţin o dată pe lună,acordă-ţi 20 de minute de masaj facial,la salon sau la tine acasă.

c2b9ddab5afcaf54f301f41e21eef175 jpg jpeg
ea9dfa5674534d883ddaef4603e89701 jpg jpeg


Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg