Trei întrebări despre beneficiile extractului de urzică , cu Oana Turcu

1 54138 original jpg jpeg

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva informaţii pe care ţi le oferă despre proprietăţile extractului de urzică.

Cum se întrebuinţează extractul de urzică în produsele cosmetice?

Urzica este o plantă perenă,ierboasă,cu o acţiune emolientă. Activează circulaţia sângelui,eliminând acidul uric. Este,de asemenea,astringentă,antiseptică şi un bun vitaminizant. Se utilizează în industria cosmetică la formularea şampoanelor şi balsamurilor pentru păr,datorită proprietăţilor sale antialergice,de stimulare a creşterii părului,cicatrizante,regenerante.        

Ce rol are extractul de urzică în şampoane?

Urzica este folosită împotriva căderii părului. Aceasta acţionează ca un tonic şi-i stimulează creşterea. În plus,planta îi redă luciul,strălucirea si frumuseţea,întărind foliculii de păr. Mai mult,urzica este perfectă şi pentru cei ce nu reuşesc să scape sub nicio formă de mătreaţă. Şamponul cu extract de urzică nu irită pielea capului,nu încarcă părul şi nu are un miros deranjant.

Ce alte atuuri are urzica?

Datorită largei sale răspândiri,dar şi multiplelor sale întrebuinţări,urzica este o plantă extrem de populară încă din cele mai vechi timpuri şi a rămas astfel până în zilele noastre. Datorită utilizărilor sale terapeutice,mulţi o recomandă drept o plantă medicinală. Puternic tonic şi fortifiant,urzica ajută la regenerarea ţesuturilor şi la cicatrizarea rănilor,vitaminizează,remineralizează,stimulează metabolismul,fluidifică sângele,regenerează ţesuturile şi fortifiază sistemul imunitar.

Vă aştept să discutăm mai multe pe www.oana-turcu.ro



Recente

Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg