În urma unui studiu aprofundat, realizat în Coreea de Sud, s-a constatat că, după o lună în care subiecţii au purtat masca de protecţie împotriva COVID-19, timp de 6 ore pe zi, ridurile de expresie ale acestora s-au adâncit, au apărut noi linii fine, în special în zona din jurul ochilor, iar porii au devenit încărcaţi, fiind predispuşi a declanşa acneee şi a puncte negre.

Iniţiatorii studiului, aprobat de OATC Institutional Review Board, au comparat rezultatele cu situaţia în care subiecţii au purtat masca la fel de mult, dar şi-au îngrijit constant pielea, folosind produse de hidratare ori tratamente profesionale realizate de medicii esteticieni. În cel de-al doilea caz, efectele negative ale măştilor au fost diminuate considerabil, constatându-se o deteriorare mult mai redusă a calităţii pielii, chiar dacă au purtat aceeaşi mască, la fel de mult timp.

Rezultatele studiului sunt detaliate de medicul chirurg estetician Iancu Morad, specialistul explicând ce se întâmplă la nivelul dermului atunci când tenul este acoperit de masca de protecţie şi când pielea este agresată de marginea abrazivă a măştii.