Plasa de pescuit

Un element-vedetă al anilor 90, celebra plasă se reîntoarce acum sub forma unor rochii, topuri, veste, salopete, pantaloni, fuste etc. Poţi purta un singur element din plasă sau o poţi mixa cu piese austere, minimaliste, pentru un styling alternativ.

Denim

Designerii vă aduc din nou denimul în prin plan dar de această dată aceştia au ales să se inspire din modelele anilor 80, aşa că veţi avea parte de pantaloni bufanţi şi jachete cu umerii supradimensionaţi. Dacă adoraţi şi voi această textură aşa cum o fac eu, vă sfătuiesc să vă construiţi un look total din denim.

Franjuri

Hainele şi accesoriile decorate cu franjuri sunt un alt trend important al acestui sezon. Oferă o textură deosebită şi mai multă fluiditate ţinutelor. Este valabil în special pentru franjurii subţiri şi deşi, din materiale care cu o strălucire discretă.

În 2019 se poartă umerii bufanţi

Rochiile cu umeri bufanţi din perioada Belle Epoque sunt reinterpretate în acest an, dar nu numai la rochii vedem umeri bufanţi, ci şi la sacouri, jachete, cămăşi etc. Fericire mare pentru siluetele pară, care îşi echilibrează foarte bine silueta prin acest element, dar veste proastă pentru siluetele triunghi inversat, care trebuie să spună pas la această tendinţă.

Pliuri

Anul trecut am văzut pliuri din când în când pe stradă, dar anul acesta fustele şi rochiile cu pliuri vor invada magazinele. Dacă ai deja în garderobă o fustă cu pliuri, pregăteşte-o pentru sezonul de primăvară-vară.

Croiuri asimetrice

Dacă anul trecut topurile şi rochiile cu umerii goi au dominat lumea modei, în sezonul primăvară-vară 2019 vom observa în special piese cu un umăr gol şi tăieturi asimetrice. Sunt potrivite atât pentru ţinutele de zi, cât şi pentru rochiile elegante de seară.

Accesorii transparente

Încă din 2018, sandalele şi genţile „see-through” au „acaparat” feedurile de pe Instagram. Simple şi, evident, foarte uşor de asortat, aceste elemente reuşesc să scoată orice ţinută din anonimat.

Magenta şi roşu

Rozul înseamnă eleganţă şi rafinament. Încă de la primul contact vizual, o ţinută dirijată de această nuanţă transmite ideea de delicateţe. Vei fi în tendinţele anului 2019 dacă o combini cu o piesă roşie. 

 

 

 

Sursă: elle.ro