Un hotel din gheaţă, o cameră subacvatică, o căsuţă în copac sau un dormitor într-un avion pot schimba percepţia asupra unei vacanţe şi pot adăuga mai multă culoare planurilor de la început de an.
 

Cazări inedite în  Europa

În Anjou, provincia istorică din vestul Franţei recunoscută pentru abundenţa castelelor şi a catedralelor, există hotelul Fontevraud, o fostă catedrală care şi-a păstrat exteriorul intact, cu arcade înalte, coloane restaurate şi ferestre alungite. Interiorul este amenajat modern, în contradicţie cu exteriorul iar stilul minimalist face din această locaţie o atracţie turistică în sine. Nu foarte departe, într-o altă regiune viticolă din nordul Spaniei se află Hotel Marques de Riscal, o clădire creată de Frank Gehry care pe lângă acoperişul inedit, oferă 43 de camere cu design unic toate respectând exigenţele unui hotel de 5*.
 
Laponia este renumită pentru igluurile care permit observarea aurorei boreale celor mai norocoşi dintre turişti, iar Levin Iglut este un exemplu foarte bun, asigurând o privelişte perfectă prin acoperişul de sticlă. În Suedia, ţara vecină, tema principală este dată tot de temperaturile scăzute, deci un hotel din gheaţă completează perfect peisajul. Ice Hotel se diferenţiază de celelalte prin faptul că în fiecare an are o nouă  arhitectură. Timp de aproximativ 5 luni, începând din luna noiembrie, hotelul este creat şi este la dispoziţia turiştilor, iar în fiecare primăvară se topeşte integral. Holurile hotelului sunt de fapt adevărate expoziţii de artă care au ca obiect diverse sculpturi în gheaţă, iar fiecare cameră are o tematică diferită şi este sculptată de artişti din întreaga lume. Temperatura camerelor este menţinută între -5 şi -8 grade Celsius. Turiştii care preferă o variantă mai comodă dar la fel de specială mai pot merge aproximativ 4 ore cu maşina spre sud şi vor găsi Tree Hotel, un ansamblu de căsuţe construite în copaci, cu design diferit (OZN, cuib, pereţi din oglinzi, etc).
 

Alte continente cu cazări inedite de încercat în 2020

Turiştii români care vor să descopere habitatul gorilei de munte şi cu puţin noroc să observe unul dintre cele aproximativ 600 de exemplare pot face acest lucru bucurându-se de condiţiile unui resort de lux cu o privelişte greu de replicat. Bisate Lodge este un complex amplasat în amfiteatrul unui vechi con de vulcan din Parcul Naţional Volcanoes din Rwanda. Mergând spre est, în insulele Maldive se află un alt loc de trecut pe lista de obiective din 2020: Resortul Conrad, cu a sa cameră subacvatică din sticlă construită la 16 m adâncime. Cu aceeaşi privelişte se poate servi şi masa în restaurantul amplasat în culoarul subacvatic din aceeaşi aripă a complexului.
O altă locaţie diferită de unităţile de cazare obişnuite se află în Costa Rica, unde un avion Boeing 727 abandonat a fost preluat şi transformat într-un „hotel” inedit. 727 fuselage house oferă 2 dormitoare cu băi individuale şi o terasă deasupra aripilor pentru amintiri speciale din vacanţa în America Latină.
 
 

Mai citeşte şi: E de o frumuseţe incredibilă şi te atrage ca un magnet, dar te otrăveşte! Lacul din Spania, devenit celebru pe Instagram.

Destinaţia şi preţul mediu al unui zbor dus-întors

Paris 146 EUR
Bilbao 200 EUR
Rovaniemi 497 EUR
Kiruna 404 EUR
Lulea 342 EUR
Kigali 787 EUR
Male 749 EUR
San Jose 811 EUR
 
Notă:
Preţurile menţionate reprezintă valorile medii ale tarifelor pentru un zbor dus-întors al unui adult în clasa economică în perioada 01.01.2019 - 31.12.2019 cu date de căutare între 01.01.2019 - 31.12.2019. Preţurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.