Alimentaţia sănătoasă contează indiferent de vârstă. Alimentele sănătoase sunt cele care îţi oferă toţi nutrienţii de care corpul are nevoie pentru a fi în formă şi pentru a avea energie. Nutriţioniştii recomandă, în mod special, consumul de anumite alimente proaspete, care acţionează precum medicamente naturale şi benefice pentru organism. Iată care sunt acestea!

Locul 5: Grapefrut 

Acest fruct poate fi găsit în orice supermarket, indiferent de anotimp, în zona citricelor. Grapefruitul este bogat în fitonutrienţi şi în substanţe sănătoase, precum: Vitamina A, Vitamina C, Beta-caroten, Xantină, Luteină şi Licopen, acţionează ca un antifungic şi antiviral puternic şi este excelent de consum pentru cei care suferă de diaree cronică, candidoză, sau dureri şi iritaţii ale gâtului. De asemenea, grapefruitul poate reduce nivelul de colesterol rău (LDL), întăreşte sistemul imunitar şi reduce tensiunea arterială.

Citeşte şi: Alimente pe care nu trebuie să le pui în frigider. Îşi pierd gustul şi calitatea nutritivă 

  • Grapefruitul trebuie consumat cu atenţie de persoanele care urmează un tratament medicamentos, deoarece substanţele prezente în compoziţia fructului pot anula anumite efecte ale medicamentelor.