Cu toţii am crescut cu Tom şi Jerry. Indiferent de vârstă, fie că eşti azi bunic sau nepot, nu se poae să nu îndrăgeşti şi să nu te distrezi cu cel mai cunoscut cuplu din desene animate. Celebrul motan şi la fel de celebrul şoricel au debutat cu peste 80 de ani în urmă, când studiourile MGM au lansat scurtmetrajul „Puss Gets the Boot“ în cinematografe, pe 10 februarie 1940. Iniţial, ideea celor două personaje nu a fost deloc agreată de studiouri, dar creatorii lor au insistat şi au continuat să creadă în ele.

Cele două personaje animate au fost create de tinerii animatori Joseph Barbera şi William Hanna (foto 1 galerie). Aceştia au realizat 114 scurtmetraje pentru Metro-Goldwyn-Mayer până în 1958.

Hanna-Barbera au renunţat, în cele din urmă, la cele două personaje  pentru propriile lor producţii, care au scris, la rândul lor, istorie:„Familia Flintstone“, „Scooby-Doo“ sau „Yogi Bear“. Însă Tom şi Jerry au rămas în continuare la fel de populari, chiar dacă alţi animatori au luat locul cuplului Hanna-Barbera.

Au avut alte nume