Supă rece gazpacho

Ingrediente

4 roşii mari, bine coapte

2 castraveţi curăţaţi

1 ardei gras roşu, curăţat de cotor şi seminţe

1 ceapă mică

2-3 căţei usturoi

sare, după gust

piper, după gust

3-4 linguri ulei de măsline extravirgin

2 linguri oţet balsamic

 

Pune roşiile, ardeiul, castravetele, ceapa, usturoiul şi uleiul de măsline într-un blender şi mixează până obţii un piure fin. Toarnă oţeţul, condimentează cu sare şi piper, adaugă şi câteva cuburi de gheaţă şi mixează din nou.

Dacă doreşti, poţi adăuga frunze de busuioc sau alte ierburi aromatice.

Serveşte imediat, rece.

Bruschete cu avocado şi ton

Ingrediente

6 felii de pâine integrală

1 avocado bine copt

1 lingură zeamă lămâie

1 lingură ulei de măsline

coriandru verde, după preferinţă

sare, după gust

1 conservă de ton în suc propriu

dulceaţă de ardei iute, opţional

Descojeşte avocado, îndepărtează sâmburele şi pasează miezul cu sare până obţii o pastă fină. Adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, coriandrul tocat şi omogenizează.

Prăjeşte feliile de pâine în cuptor până se rumenesc. Scurge bine tonul. Unge fiecare felie cu pastă de avocado, adaugă bucăţele de ton şi puţină dulceaţă de ardei iute sau o felie de roşie. 

Piept de pui marinat în miere şi lime, la grătar

 

Ingrediente

2 bucăţi piept de pui dezosat

4 căţei usturoi

zeama de la 1 lime

2 linguri de miere

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

1 praf de chilli, opţional

 Spală pieptul şi usucă-l. Zdrobeşte usruroiul şi amestecă-l cu uleiul, mierea, zeama de lime, sare şi piper, după gust şi, dacă doreşti, praful de chilli. Lasă puiul la marinat 1 oră, la frigider, apoi frige-l pe grătar, la foc mediu, 5-6 minute, pe fiecare parte.

Serveşte-l cu orez fiert simplu sau cu o salată de sezon.

FOTO Shutterstock