Trei reţete rapide şi uşoare pentru luna lui cuptor
Profită de aromele proaspete ale legumelor de vară adu-le în bucătăria ta. Găteşte şi tu una dintre cele 3 reţete delicioase, perfecte pentru luna iulie, pe care ţi le propunem.
Supă rece gazpacho
Ingrediente
4 roşii mari, bine coapte
2 castraveţi curăţaţi
1 ardei gras roşu, curăţat de cotor şi seminţe
1 ceapă mică
2-3 căţei usturoi
sare, după gust
piper, după gust
3-4 linguri ulei de măsline extravirgin
2 linguri oţet balsamic
Pune roşiile, ardeiul, castravetele, ceapa, usturoiul şi uleiul de măsline într-un blender şi mixează până obţii un piure fin. Toarnă oţeţul, condimentează cu sare şi piper, adaugă şi câteva cuburi de gheaţă şi mixează din nou.
Dacă doreşti, poţi adăuga frunze de busuioc sau alte ierburi aromatice.
Serveşte imediat, rece.
Bruschete cu avocado şi ton
6 felii de pâine integrală
1 avocado bine copt
1 lingură zeamă lămâie
1 lingură ulei de măsline
coriandru verde, după preferinţă
sare, după gust
1 conservă de ton în suc propriu
dulceaţă de ardei iute, opţional
Descojeşte avocado, îndepărtează sâmburele şi pasează miezul cu sare până obţii o pastă fină. Adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, coriandrul tocat şi omogenizează.
Prăjeşte feliile de pâine în cuptor până se rumenesc. Scurge bine tonul. Unge fiecare felie cu pastă de avocado, adaugă bucăţele de ton şi puţină dulceaţă de ardei iute sau o felie de roşie.
Piept de pui marinat în miere şi lime, la grătar
Ingrediente
2 bucăţi piept de pui dezosat
4 căţei usturoi
zeama de la 1 lime
2 linguri de miere
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
1 praf de chilli, opţional
Spală pieptul şi usucă-l. Zdrobeşte usruroiul şi amestecă-l cu uleiul, mierea, zeama de lime, sare şi piper, după gust şi, dacă doreşti, praful de chilli. Lasă puiul la marinat 1 oră, la frigider, apoi frige-l pe grătar, la foc mediu, 5-6 minute, pe fiecare parte.
Serveşte-l cu orez fiert simplu sau cu o salată de sezon.
FOTO Shutterstock