Uleiul de cocos, superaliment sau "otravă" pentru organism?
Uleiul de cocos este otravă pentru organism, fiind unul dintre cele mai periculoase alimente, susţine un profesor de la Harvard.
Declaraţia surprinzătoare a fost făcută de dr. Karin Michels, profesor la prestigioasa universitate americană, în cadrul unui discurs intitulat „Uleiul de cocs şi alte erori nutriţionale”.
Mai mult decât atât, profesorul a tras un semnal de alarmă cu privire la consumului acestuia.
Uleiul de cocos este considerat la scară largă un superaliment, deosebit de nutritiv, fiind singurul ulei vegetal care are cea mai mare concentraţie de acizi graşi. Este recomandat în curele de slăbire, pentru că accelerează arderea grăsimilor, ca remediu pentru boala Alzheimer, dar pentru protecţia cardiovasculară. (Citeşte mai mult AICI)
Dr. Michels este însă de altă părere şi susţine că nu este necesar consumul aşa-numitelor superalimente, deoarece avem deja suficiente substanţe nutritive din produsele alimentare de zi cu zi, cum ar fi morcovii, cireşele şi caisele.
Dr. Michels nu este singura care atrage atenţia asupra efectelor negative ale
. Chiar dacă nu atât de vehement, şi alte instituţii şi organizaţii s-au implicat în demersuri similare.
Fundaţia British Heart (BHF) a declarat că nu există studii de o calitate superioară care să ateste beneficiile uleiului de cocos în comparaţie cu celelalte grăsimi saturate şi recomandă consumul grăsimilor nesaturate, precum uleiuri vegetale şi de floarea soarelui.
Sursă: The Independent / Photo: Pixabay.com