5 flori de grădină rezistente la caniculă

1 47572 original jpg jpeg

Eşti una dintre deţinătoarele unei grădini şi nu prea ştii cu ce plante o poţi înfrumuseţa, astfel încât acestea să reziste bine la căldurile din timpul verii. Află că există flori care „iubesc" temperaturile ridicate, iar tu nu vei fi nevoită să le uzi zilnic.

Norocelul

Este o plantă care iubeşte razele soarelui,de aceea o poţi cultiva liniştită la tine în grădină. Nu are mari pretenţii,fiind rezistentă la temperaturile ridicate,dar şi mare iubitoare de lumină. Aşa că ai grijă să nu o plantezi în locuri umbrite. Înfloreşte toată vara,inflorescenţele ei fiind mici şi frumoase,de culoare roz,galben sau roşu.

Agava

Este o planta de mari dimensiuni,originară din Mexic,cu frunze cărnoase,verzi,cenuşii sau albicioase,în funcţie de specie. Frunzele au forma unor lance. Înfloreşte destul de rar,la interval de 10-15 ani,însă este foarte plăcută prin aspectul ei. Iubeşte foarte mult lumina.

Levănţica

Originară din Brazilia,cunoscută drept o ţară cu temperaturi foarte ridicate,petunia este una dintre plantele care se acomodează bine cu zonele călduroase. Culoarea florilor diferă în funcţie de specie,existând flori albe,roz,roşii,violet sau galben. Seminţele se plantează primăvara. Planta înfloreşte din iunie până în august,dând un aspect multicolor grădinii tale.

Petunia

O altă variantă pentru grădina ta este petunia. Nu numai că va da un strop de culoare grădinii tale,dar are şi un miros puternic,foarte plăcut. O mare iubitoare a razelor soarelui,petunia înfloreşte toată vara. Se înmulţeşte prin seminţe,pe care le plantezi direct în solul din grădină,la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai.

Salvia

Este originară din sudul Europei. Este o plantă iubitoare de lumină şi căldură,de aceea poate fi cultivată cu încredere în grădinile însorite. Florile de salvie sunt mici,colorate (roz,mov,albastru) şi au un miros foarte plăcut.